sedoni left all cities
sedoni right all cities

8 μέρη που θα λατρέψει κάθε βιβλιόφιλος

Υπάρχουν μέρη όπου η μαγεία των βιβλίων είναι παντού διάχυτη, η μυρωδιά του χαρτιού επαγρυπνεί τις αισθήσεις και οι σελίδες γλιστράνε αφήνοντας μια νοσταλγική διάθεση. Ο κόσμος είναι γεμάτος από τέτοια μέρη και κάθε βιβλιόφιλος θα ήθελε να τα εξερευνήσει, όπως ένα καλογραμμένο βιβλίο.

Shakespeare & Company bookshopShakespeare & Company bookshop

Shakespeare & Company bookshop, Παρίσι, Γαλλία

Το διάσημο, μικρό, κόζι βιβλιοπωλείο που λειτουργεί από το 1951 στο Παρίσι είναι ένα από τα αγαπημένα των βιβλιόφιλων ανά τον κόσμο. Εκτός από τις αμέτρητες επιλογές βιβλίων στα αγγλικά θα έχεις πιθανώς την ευκαιρία να παρακολουθήσεις και τις διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνονται όλο τον χρόνο.

The Libreria Acqua Alta, Βενετία, Ιταλία

The Libreria Acqua AltaThe Libreria Acqua Alta

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία στον κόσμο βρίσκεται κυριολεκτικά σε κανάλι. Τα βιβλία φυλάσσονται σε νιπτήρες, γόνδολες, μπανιέρες και αδιάβροχους κάδους καθώς κάθε χρόνο η «Βιβλιοθήκη της παλίρροιας» όπως μεταφράζεται το όνομα του βιβλιοπωλείου , πλημμυρίζει λόγω της υπερχείλισης του καναλιών.

Παγκάκια βιβλία, Ίνσταμπουλ, Τουρκία

Παγκάκια βιβλία, ΊνσταμπουλΠαγκάκια βιβλία, Ίνσταμπουλ

Μάλλον είναι τα μόνα «επιμορφωτικά» παγκάκια στον κόσμο. Πρόκειται για παγκάκια σε σχήμα βιβλίων που βρίσκονται σε όλη την Κωνσταντινούπολη, σε πάρκα, λεωφόρους και πλατείες και αναπαριστούν έργα 18 Τούρκων συγγραφέων. Το κάθε παγκάκι «είναι ανοιχτό» στην θεωρητικά πιο σημαντική σελίδα του βιβλίου, την οποία και μπορείς να διαβάσεις καθώς κάθεσαι.

Brattle Book Shop, Βοστώνη, Η.Π.Α.

Brattle Book ShopBrattle Book Shop

Ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο αποτελεί παράδεισο για κάθε βιβλιοφάγο καθώς διαθέτει τεράστια συλλογή από βιβλία-αντίκες. Λειτουργεί από το 1825 και διαθέτει και εξωτερικές βιβλιοθήκες.

Word οn the water, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Word οn the waterWord οn the water

Πρόκειται για ένα πλωτό βιβλιοπωλείο το οποίο σε ταξιδεύει και κυριολεκτικά καθώς κάνει 4 στάσεις ενώ βρίσκεται «αγκυροβολημένο» στην Granary Square. Διαθέτει κυρίως μεταχειρισμένα βιβλία σε καλή κατάσταση και καθώς τα ξεφυλλίζεις μπορεί να τύχει να απολαύσεις ζωντανή μουσική ή διαγωνισμούς ποίησης.

Hay Castle Bookshop, Hay-on-Wye, Ηνωμένο Βασίλειο

Hay Castle BookshopHay Castle Bookshop

Όλη η περιοχή Hay-on-Wye, η οποία βρίσκεται στην Ουαλία θεωρείται κατά κόρον βιβλιόφιλη καθώς αντιστοιχεί περίπου ένα βιβλιοπωλείο στους 60 κατοίκους. Το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο όμως είναι το πιο αντιπροσωπευτικό αλλά και το πιο δημοφιλή. Θα χρειαστεί να αφιερώσεις πολλές ώρες εκεί αλλά σίγουρα θα ανακαλύψεις πολλούς θησαυρούς.

Book and Bed Tokyo, Τόκιο, Ιαπωνία

Book and Bed TokyoBook and Bed Tokyo

Ένα μέρος που όχι απλά προσφέρει χιλιάδες τίτλους βιβλίων (στα ιαπωνικά και τα αγγλικά) αλλά τους προσφέρει σε συνδυασμό με ένα κρεβάτι. Ποιος καλύτερος τρόπος για να σε πάρει ο ύπνος από ένα καλό βιβλίο, ιδίως όταν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 3.000 επιλογές και μετά χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείς απλά κοιμάσαι σε ένα από τα διαμορφωμένα μικροσκοπικά δωμάτια του Book and Bed Tokyo.  

El Ateneo Grand Splendid, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

El Ateneo Grand SplendidEl Ateneo Grand Splendid

Ίσως το πιο μεγαλειώδες βιβλιοπωλείο του κόσμου, αφού πρόκειται για ένα ανακτορικό θέατρο το οποίο διατηρώντας τις αυθεντικές τοιχογραφίες, τα κομψά σκαλισμένα θεωρεία του και την κόκκινη βελούδινη αυλαία του έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο διάσημα βιβλιοπωλεία. 

 

 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​