Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

4+1 αλλιώτικα ταξίδια που θα λατρέψεις

Είσαι άνθρωπος που σου αρέσουν τα ταξίδια και πάντα ψάχνεσαι για νέες περιπέτειες σε αλλιώτικους και όχι τόσο mainstream προορισμούς; Παρακάτω θα βρεις 4+1 τόπους που δε θα σε απογοητεύσουν και επιστρέφοντας θα έχεις βιώσει ορισμένες από τις πιο δυνατές εμπειρίες στη ζωή σου.

Πορτογαλία

Η πολύχρωμη Πορτογαλία βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου και πρόκειται για μια από τις λιγοστές χώρες που έχουν κρατήσει μέσα στα χρόνια την αυθεντικότητά τους. Η νοσταλγική Λισαβόνα αποτελεί την πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και η ιστορικότητα της γίνεται φανερή σε κάθε σου βήμα στην πόλη. Η ακτογραμμή της χώρας πλησιάζει τα 1000 χλμ οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις την ιδανική παραλία, η οποία και θα ανταποκρίνεται στα γούστα σου. Όσο για σένα που αγαπάς τα θαλάσσια σπορ και πόσο μάλλον το surf, οι παραλίες της και λαμπερός της ήλιος θα έχουν γεύση από τον επίγειο παράδεισο.

Η τοπική της κουζίνα φημίζεται για τα θαλασσινά πιάτα της και την ποικιλία τους, μ τις σαρδέλες και τον βακαλάο να αποτελούν τα κύρια φαγητά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Επιπλέον, οι ντόπιοι με υπερηφάνεια ισχυρίζονται πως μπορούν να μαγειρέψουν τον βακαλάο -το εθνικό τους φαγητό- με 365 διαφορετικούς, αλλά εξίσου νόστιμους τρόπους. Το κρασί της ήταν γνωστό από τους ρωμαϊκούς χρόνους για την ποιότητα του και την αξέχαστη γεύση που σου αφήνει.

Σλοβενία

Η ευρωπαϊκή πόλη που λίγοι γνωρίζουν για τη μαγεία της και την ομορφιά της φύση της και ένα από τα πιο low budget ταξίδια. Η μπαρόκ αρχιτεκτονική της Λιουμπλιάνα με το παραμυθένιο της κάστρο αποτελούν στοιχεία που μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη. Οι Ιουλιανές Άλπεις και το Εθνικό πάρκο Triglav αποτελούν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του σκι και της φύσης, αφού εκεί η ομορφιά της φύσης είναι ασύγκριτη και προσφέρεται ακόμη και για μια απλή πεζοπορία θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστη. Κι αν ύστερα από τις βόλτες σου στα σοκάκια και τα μνημεία της πόλης αισθάνεσαι μια μικρή εξάντληση, οι γειτονικές λουτροπόλεις Rogaska Slatina και Radenci διαθέτουν ιαματικά νερά με αξία αναγνωρισμένη ήδη από το 19ο αιώνα.

Όσλο, Νορβηγία

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δει κάποιες από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και να μην έχεις ευχηθεί να βρίσκεσαι σε ένα σαλέ και να θαυμάζεις τα παιχνιδίσματα του ουρανού και τα μαγευτικά χρώματα του. Ωστόσο, καμιά μαρτυρία και καμία φωτογραφία στο Instagram ή βίντεο δε συγκρίνεται με την εμπειρία του να παρακολουθήσεις από κοντά τα Aurora Borealis. Το Όσλο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, με το κέντρο της πόλης να εκτείνεται χαμηλά κοντά στο φιόρδ και τις συνοικίες του να φθάνουν ως στις παρυφές του βουνού. Βέβαια, το Όσλο είναι μια πόλη γραφικότατη και με ζωντανό nightlife και με τους νέους να είναι αρκετά φιλικοί. Στο Ιστορικό Μουσείο ξετυλίγεται η ιστορία της πόλης, ενώ στην Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενούνται έργα του διάσημου Νορβηγού ζωγράφου Εντβαρ Μουνχ, αλλά και έργα γνωστών ιμπρεσιονιστών, όπως ο Μονέ, ο Ρενουάρ και ο Σεζάν.

Χαϊδελβέργη, Γερμανία

Ένας απρόσμενος προορισμός που κρύβει στα στενά του την απόλυτη μαγεία. Πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ πρόκειται για μια πόλη πανέμορφη και γραφική. Το πανεπιστήμιο της ιδρύθηκε το 1386 και είναι από τα παλαιότερα και από τα κορυφαία σε επίπεδο έρευνας στην Ευρώπη. Στη Χαϊδελβέργη θα γευτείς μπύρες κάθε είδους σε άκρως χαμηλές τιμές και θα γνωρίσεις σίγουρα ντόπιους ή ερασμίτες φοιτητές. Μια βόλτα στην καταπράσινη οδό των φιλοσόφων θα σε αποζημιώσει, καθώς αν ανεβείς σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία θα έχεις την πανοραμική θέα της πόλης. Επιπλέον, από εκεί μπορείς εύκολα και οικονομικά να κάνεις το ταξίδι σου στο κοντινό και παραμυθένιο Στραστβούργο, ή αλλιώς Μικρό Παρίσι, που θα σε μαγέψει με τη μοναδικότητα του και τις αμέριμνες στιγμές που θα σου χαρίσει.

Ισλανδία

Το Ρέκιαβικ είναι η πρωτεύουσα της χώρας και αποτελεί ένα γραφικό κι όμορφο ψαροχώρι που μπορεί να εξερευνηθεί μόλις σε τρεις ώρες. Η Ισλανδία, μια από της πιο αραιοκατοικημένες χώρες του κόσμου, αποτελεί την επιτομή της άγριας φύσης και μέσα σε αυτή ξεχωρίζει ένας μεγάλος αριθμός τοπίων, όπως οι καταρράκτες του Gullfoss, οι θερμοπίδακες Geysir και το εθνικό πάρκο Thingvellir, η τριάδα που αποκαλείται «Χρυσός Κύκλος». Το παγόβουνο Vatnajοkull, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, η παγωμένη λίμνη Jokulsaron, και οι πραγματικά αμέτρητοι καταρράκτες συνετέλεσαν τον τέλειο συνδυασμό τοπίων για να γίνουν τα γυρίσματα ορισμένων επεισοδίων της αγαπημένης σειράς Game Of Thrones. Αποτελεί μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, για κάνεις το επόμενό σου ταξίδι, με την εγκληματικότητα να βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και μόνος κίνδυνος εδώ να παραμένει ο καιρός με τις απρόσμενες αλλαγές του.

Αν ταυτίστηκες με κάποιον από τους παραπάνω προορισμούς, αλλά κάτι σε εμποδίζει να ταξιδέψεις, θυμήσου ότι η ζωή είναι μικρή για να την περάσεις στα τείχη μιας και μόνο χώρας και να μην δεις τις ομορφιές που κρύβονται στον κόσμο. Κράτα χρήματα και ενέργεια, λοιπόν, και προγραμμάτισε σύντομα το επόμενο σου ταξίδι και σίγουρα θα έχεις να την νοσταλγείς στο μέλλον.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr