Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα τα μεγάλα Blockbusters της χρονιάς κυκλοφορούν τον Οκτώβριο!

It! (28/9)

Η επιστροφή του θρυλικού κλόουν που ξεπήδησε στα '80s από τη φαντασία του Στίβεν Κινγκ και έχει στοιχειώσει έκτοτε πολλές από τις νύχτες μας, είναι γεγονός. Το ενδιαφέρον έχει χτυπήσει κόκκινο εδώ και μήνες με τα τρέιλερ και τα τίζερ που έχουν κυκλοφορήσει και ευχόμαστε πραγματικά η ταινία να είναι αντάξια του βιβλίου. Ιδανικό κλείσιμο Σεπτεμβρίου με θρίλερ!

{youtube}

}

Blade Runner 2049 (5/10)

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η αρχική ταινία του 1982 θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη sci-fi δημιουργία όλων των εποχών. 25 χρόνια μετά, η ιστορία συνεχίζεται με τον Χάρισον Φορντ να επιστρέφει στον εμβληματικό ρόλο του Ρικ Ντέκαρντ και τον Ράιαν Γκόσλινγκ να φαντάζει ο ιδανικός πρωταγωνιστής του νέου σίκουελ. Οι πρώτες εικόνες που έχουμε δει στα τρέιλερ προμηνύουν για κάτι εξαιρετικό, καθώς ο Ρίντλεϊ Σκοτ κρατά εδώ μόνο χρέη παραγωγού και ο Ντενί Βιλνέβ του «Arrival» είναι μάλλον η πιο σωστή επιλογή σκηνοθέτη του Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή για ένα τέτοιο δύσκολο εγχείρημα (ευτυχώς, ειδικά μετά το πρόσφατο μίνι φιάσκο του «Alien: Covenant»!).

{youtube}

}

The Snowman (12/10)

O Νορβηγός Τζο Νέσμπο (ή Γιου Νέσμπε, όπως σωστότερα προφέρεται το όνομά του) είναι σίγουρα ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στη χώρα μας. Ο Χάρι Χόλε, ο αγαπημένος ήρωας των βιβλίων του, βρίσκει τέλειο ενσαρκωτή στον πάντα εξαιρετικό Μάικλ Φασμπέντερ. Στα συν της κινηματογραφικής μεταφοράς του έβδομου βιβλίου με πρωταγωνιστή των Χόλε, είναι το γεγονός ότι τα σκηνοθετικά ηνία κρατά ο Σουηδός Τόμας Άλφρεντσον του «Άσε το Κακό να Μπει», οπότε αναμένουμε να έχει αποδώσει σωστά το ιδιαίτερο ύφος και την αισθητική της σκανδιναβικής σχολής των θρίλερ.

{youtube}

}

Το Τελευταίο Σημείωμα (26/10)

Τέσσερα χρόνια μετά την εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Μικράς Αγγλίας», ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά (και που αγαπούν πολλοί Έλληνες): το ιστορικό δράμα. Με τη συμβολή της Ιωάννας Καρυστιάνη στο σενάριο, καταπιάνεται με την εκτέλεση από τους Γερμανούς 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου κρατά ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

{youtube}

}

The Killing of a Sacred Deer (2/11)

Βραβείο Σεναρίου στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών, διθυραμβικά σχόλια, αλλά και μεγάλη πόλωση ανάμεσα στη διεθνή κριτική, μερικά ολιγόλεπτα κλιπάκια που μας έχουν εξάψει τρελά την περιέργεια, ο Κόλιν Φάρελ ξανά σε ταινία τους, η Νικόλ Κίντμαν στην πιο δημιουργική φάση της καριέρας της, ένα πόστερ εξαιρετικής αισθητικής. Καλώς ήρθατε στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διχάσει.

{youtube}

}

Mother! (Οκτώβριος)

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι επιστρέφει 3 χρόνια μετά τον όχι και τόσο πετυχημένο «Νώε» του, αλλά όπως και να'χει μια νέα ταινία του σκηνοθέτη των «Requiem for a Dream» και «Black Swan» είναι σημαντικό κινηματογραφικό γεγονός. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πολλά, καθώς δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα ούτε τίζερ, ούτε εικόνες, παρά μόνο μια τέλεια αφίσα με την Τζένιφερ Λόρενς να έχει ξεριζώσει (;) και να κρατάει κυριολεκτικά στα χέρια την καρδιά της. Το καστ συμπληρώνουν οι Χαβιέ Μπαρδέμ, Μισέλ Φάιφερ, Εντ Χάρις και Κρίστεν Γουιγκ - με άλλα λόγια το καστ που ονειρεύεται κάθε σκηνοθέτης.

 

Suburbicon (Οκτώβριος)

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει, σχεδόν 30 χρόνια μετά, ένα σενάριο κωμωδίας μυστηρίου που οι αδερφοί Κοέν έγραψαν το 1985, αμέσως μετά την πρώτη τους cult ταινία, το «Μόνο Αίμα». Άλλο ένα ονειρεμένο καστ πρωταγωνιστών (Ματ Ντέιμον, Τζούλιαν Μουρ, Τζος Μπρόλιν, Όσκαρ Άιζακ), ένα ηλιόλουστο προάστιο με χαρούμενες οικογένειες στην καρδιά της Κεντρικής Αμερικής των '50s κι ένα -όπως όλα δείχνουν- αιχμηρό σχόλιο για το αμερικανικό όνειρο.

Σημειώστε επίσης:

Το σίκουελ του προ τριετίας βρετανικού κατασκοπικού σουξέ Kingsman: The Golden Circle (5/10), το ριμέικ της κλασικής sci-fi ταινίας των '90s Flatliners (26/10), τη νέα ταινία του Ρώσου Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ, Loveless (Οκτώβριος), που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στις πρόσφατες Κάννες, τον τρίτο Thor (2/11) για τους λάτρεις του Marvel Universe, με την ηχηρή προσθήκη της Κέιτ Μπλάνσετ στο καστ, και το Happy End (Νοέμβριος), τη νέα ταινία του Μίκαελ Χάνεκε που επίσης έκανε πρεμιέρα στις Κάννες.

 

 

 

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr