sedoni left all cities
sedoni right all cities

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων οργανώνει το ΕΑΠ στην Πάτρα

Ο Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης σημείωσε σχετικά με το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα πως «Το ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανοίγει τις θύρες του στην πόλη, εγκαινιάζει µια νέα εποχή σύνδεσης με τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού και ανακτά τον ρόλο του ως ένα πολύ μεγάλο πανεπιστήμιο, που ανήκει στην Πάτρα»

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην περιοχή Περιβόλα της Πάτρας, στις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ

    Σχετικά με τις εκδηλώσεις, ο Βασίλης Καρδάσης είπε ότι αποτελούν μια αποκλειστική συνεργασία με τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις συναυλίες, χορό και κινηματογραφικές παραστάσεις. Ειδικότερα, η θεατρική ομάδα «'Αρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παρουσιάσει την κωμωδία «Ελιξίριον Τσέχωφ», ενώ η «Opera Studio' του ΔΗΠΕΘΕ θα ανεβάσει παράσταση λυρικού θεάτρου.

   Επίσης, θα συμμετάσχουν η μικτή χορωδία Μυρτουντίων και η χορωδία των Επτανησίων της Πάτρας. Ακόμη το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, την «ΜουσικοΤεχνουργική» Πατρών και την ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων του δημοτικού ωδείου της πόλης. Ακόμη, συναυλίες θα δώσουν η Πέννυ Μπαλτατζή και οι «Σταρς του Παναμά», η ερμηνεύτρια Ηρώ και το μουσικό σχήμα «Ευήκοον Μέλος». Ο Γιάννης Ανδρόνογλου θα δώσει ρεσιτάλ κιθάρας, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτική παράσταση από την ομάδα «Keep Dancing», καθώς και συναυλία με το «Of The Road Jazz Trio».

   Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία που είχε με τον δήμο για την διοργάνωση του τριημέρου.

"Η Πάτρα, η ανοικτή πόλη με μέτωπο στη θάλασσα, η γενέτειρα γη της χρυσοφόρας σταφίδας στο παρελθόν, η κοιτίδα του εμπορίου, το σταυροδρόμι πολιτισμών και ανταλλαγών, η γέφυρα των θαλάσσιων δρόµων επικοινωνίας, η εστία που στέγασε νεωτερικές ιδέες και ριζοσπαστικά κινήματα, η Πάτρα που φιλοξένησε φιλόλογους και καλλιτέχνες. Και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το ανοικτό στη γνώση και την επιστήµη, το 'Ιδρυμα που στεγάζει 40.000 φοιτητές και συνεργάζεται με 2.000 καθηγητές, ο ιμάντας που συνδέει την αχαϊκή πρωτεύουσα με όλα τα γεωγραφικά σημεία της Ελλάδας αλλά και µε πολλά του εξωτερικού, το πανεπιστήµιο της νέας τεχνολογίας, ο μοναδικός φορέας της ανώτατης εκπαίδευσης με το πιο βαθύ κοινωνικό πρόσημο" επισήμανε και πρόσθεσε:

"Το ΕΑΠ σήμερα ανοίγεται επιτέλους στην Πάτρα, επικοινωνεί με την πόλη και τους κατοίκους της µέσω πολιτιστικών δράσεων, με τον λόγο, με τη μουσική, με τη θεατρική πράξη, µε τον χορό, με τον κινηματογράφο, με γέφυρα το έργο καλλιτεχνών και συγκροτημάτων της Πάτρας.

Επειδή ένα Πανεπιστήµιο συνεπάγεται-την παροχή επιστημονικής γνώσης, τη διακίνηση ιδεών, την παραγωγή πολιτισμού, την επικοινωνία με την τέχνη. Και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανοίγει τις θύρες του στην πόλη, εγκαινιάζει µια νέα εποχή σύνδεσης με τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισµού, ανακτά τον ρόλο του ως ένα πολύ μεγάλο Πανεπιστήμιο που ανήκει στην Πάτρα!"

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​