sedoni left all cities
sedoni right all cities

Το χακάρισμα του αιώνα: 500 εκατ. λογαριασμοί της Yahoo εκτεθειμένοι!

500 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών της Yahoo φαίνεται πως έχουν υποκλαπεί στομεγαλύτερο “χακάρισμα” στην ιστορία του Διαδικτύου, το οποίο μόλις παραδέχθηκε και επίσημα η εταιρεία, σε ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα γι’ αυτήν το τελευταίο διάστημα.

Η παραβίαση έγινε το 2014, αλλά γίνεται γνωστή τώρα, ενώ ανάμεσα στις προσωπικές πληροφορίες που έχουν υποκλαπεί περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, καθώς και κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης, αλλά όχι “ευαίσθητα” στοιχεία καρτών ή προσωπικών λογαριασμών.

Η Yahoo πάντως σε ανακοίνωσή της προτρέπει όλους τους χρήστες να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης, αν δε το έχουν κάνει μετά το 2014.

Το FBI αναζητά για την παραβίαση έναν hacker που ονομάζεται “Peace” και τον Αύγουστο προσπάθησε να πουλήσει στη “μαύρη αγορά” του Διαδικτύου τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του Yahoo, δηλώνοντας ωστόσο ότι το hacking είχε κρατική υποστήριξη, χωρίς να κατανομάζεται η χώρα.

Δεδομένου ότι τον Ιούλιο είχε συμφωνηθεί η πώληση του διαδικτυακού τομέα της Yahoo στη Verizon έναντι 4,83 δισ. δολάρια, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η παραβίαση μάλλον “δε θα χαλάσει στη συμφωνία” ωστόσο αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της τιμής.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​