Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουσείο - Βιβλιοθήκη Τεριάντ

Το Μουσείο - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Tériade με έδρα τη Βαρειά της Μυτιλήνης φιλοξενεί το σύνολο του εκδοτικού έργου του Tériade, αποτέλεσμα της συνεργασίας και φιλίας του με τους κυριότερους εκφραστές της μοντέρνας τέχνης του 20ού αιώνα.

Μοναδικό στο είδος του, κυρίως λόγω της ιδιαιτερότητας των εκθεμάτων του, περιέχει αντίτυπα από το ανεπανάληπτο, τόσο σε ποιότητα όσο και σε παρουσίαση, περιοδικό «VERVE». Επίσης, φιλοξενεί τα «Μεγάλα Βιβλία», τα οποία θεωρούνται πρωτότυπα έργα τέχνης, τόσο από εκδοτικής άποψης όσο και για τις λιθογραφίες που περιέχουν, όλα αριθμημένα και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, υπογεγραμμένα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες: Beaudin, Bonnard, Chagall, Giacometti, Gris, Gromaire, Laurens, Le Corbusier, Leger, Matisse, Miro, Picasso, Rouault, Vilon.

Εκτίθενται επίσης οι λιθογραφίες που περιέχονται στα «Μεγάλα Βιβλία» καθώς και η συλλογή του Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade από πίνακες Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως του Θεοφίλου, Τσαρούχη, Κανέλλη, Ρόρρη και άλλων.

Η συλλογή αυτή καθιστά το μουσείο μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς ακόμη και τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο δε διαθέτουν παρά μόνο μικρά τμήματα από την αντίστοιχη σειρά αυτού του εκδοτικού έργου.

Βαρειά Μυτιλήνη, 81800

Ώρες και μέρες λειτουργίας: 
Θερινό ωράριο: Καθημερινά 09:00-14:00 & 17:00-20:00
Χειμερινό ωράριο: Καθημερινά 09:00-17:00

  • Τηλέφωνο: 22510 23372 Fax: 22510 42855
  • Είσοδος (€): 2€
Copyright © SpoudaZO.gr