Meta: Συνδρομή για «καθαρό» Facebook και Instagram
- Γράφτηκε από τον SpoudaZO Team
- Κατηγορία Επικαιρότητα
Meta ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει επιλογή συνδρομής στους χρήστες της στην Ευρώπη για το Facebook και το Instagram. Με τη συνδρομή αυτή, οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν το feed τους, χωρίς να τους εμφανίζονται διαφημίσεις.
Ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε ότι η απόφασή του για συνδρομή συμμορφώνεται με τους «εν εξελίξει ευρωπαϊκούς κανονισμούς» στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία. Ετσι, από τον Νοέμβριο, οι χρήστες θα μπορούν είτε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Facebook και το Instagram δωρεάν αλλά με διαφημίσεις είτε να εγγραφούν για να σταματήσουν να τις βλέπουν.
Το κόστος θα κυμαίνεται από 9,99 ευρώ τον μήνα για τον υπολογιστή και 12,99 ευρώ τον μήνα για τις συσκευές iOS και Android και θα ισχύει για τους συνδεδεμένους λογαριασμούς Facebook και Instagram ενός χρήστη. Από την 1η Μαρτίου 2024, θα ισχύει πρόσθετη χρέωση 6 ευρώ τον μήνα για τη διαδικτυακή έκδοση και 8 ευρώ τον μήνα για πρόσβαση μέσω κινητού, για επιπλέον λογαριασμούς χρηστών.
Τα κυριότερα έσοδα της Meta προέρχονται από τις στοχευμένες διαφημίσεις στους χρήστες των πλατφορμών της. Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επικαλούμενο την προστασία των προσωπικών δεδομένων απαγόρευσε ουσιαστικά τον Ιούλιο στην τεχνολογική εταιρεία να συνδυάζει δεδομένα που συλλέγει από τους χρήστες της καθώς και από εξωτερικές ιστοσελίδες και εφαρμογές, εκτός αν λάβει τη ρητή συγκατάθεσή τους.
Στην απόφασή του τον Ιούλιο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανέφερε ότι η προσφορά συνδρομητικής υπηρεσίας στην Ευρώπη μπορεί να είναι ένας τρόπος συμμόρφωσης. Η συνδρομή μπορεί να επιτρέψει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες χωρίς να χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους δεδομένα για στοχευμένες διαφημίσεις.
«Σεβόμαστε το πνεύμα και τον σκοπό αυτών των ευρωπαϊκών κανονισμών και δεσμευόμαστε να συμμορφωθούμε με αυτούς», ανέφερε η Meta τονίζοντας ότι κρατά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της «ασφαλή». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πιστεύει σε ένα «διαδίκτυο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και παρέχει στους ανθρώπους εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες».
- Πηγή: www.kathimerini.gr
SpoudaZO Team
Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους
Σχετικά Άρθρα
Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team
Το SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.




