Γιατί κάποιοι πιστεύουν πως εντόπισαν «ταξιδιώτη του χρόνου» σε φωτογραφία του 1943
- Γράφτηκε από τον SpoudaZO Team
- Κατηγορία Επικαιρότητα
Το επίμαχο καρέ τραβήχτηκε στην Κορνουάλη και γέννησε… θύελλα θεωριών
Πόσο γοητευτική ως ιδέα, και τρομακτική συνάμα για να τα λέμε όλα, το ταξίδι στο χρόνο. Οι άπειρες προεκτάσεις που μπορεί να πάρει δυνητικά κάτι τέτοιο, το τι και πόσα γεννά ως πιθανότητες, η φιλοσοφική και ηθική συζήτηση.
Ο κύριος Στιούαρτ Χάμφρις πάντως, μόνο ανησυχίες τέτοιου είδους δεν είχε πριν από λίγα χρόνια, όταν ανέβασε μια φωτογραφία στο Twitter. Αυτός ένα αναπαλαιωμένο εσταντανέ ανάρτησε, το οποίο έδειχνε εργάτες εργοστασίου να ξεκουράζονται σε μία παραλία της Κορνουάλης, στη Μεγάλη Βρετανία, πίσω στο μακρινό 1943. «Μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ποιο είναι το μέρος;», ρώτησε ευγενικά ο άνθρωπος.
Μόνο που από κάτω, στα σχόλια δηλαδή,. έγινε… σόου άλλου είδους. Ήταν ένας συγκεκριμένος τύπος στη φωτό που «τρέλανε» κάμποσους, οι οποίοι για κάποιο δικό τους, αρκετά περίεργο, λόγο θεώρησαν πως εντόπισαν έναν… ταξιδιώτη του χρόνου!
Τι πυροδότησε τη συζήτηση περί ταξιδιώτη του χρόνου
Ομολογουμένως δείχνει κάπως παράταιρος σε σχέση με τους υπόλοιπους, με το κοστούμι που φοράει, όχι ακριβώς αμφίεση παραλίας. Δεν είναι όμως (και τόσο…) αυτό που προξένησε θεωρίες και υποψίες. Όσο ότι φαίνεται να κρατάει κάτι στα χέρια του που μοιάζει με κινητό τηλέφωνο. Σαν να σκρολάρει στο Instagram ή κάτι τέτοιο!
Όπως καλά ξέρουμε βέβαια, είναι αδύνατον την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να είχε κάποιος κινητό. Άρα, είπανε ορισμένοι, είναι… φως φανάρι, ότι το παλικάρι προέρχεται από το μέλλον.
ΟΚ πάντως, οι περισσότεροι αντιδράσανε φυσιολογικά. Και το έριξαν στην πλάκα ή προσπάθησαν να προσγειώσουν τους έχοντες ζωηρή φαντασία:
«Πιθανότατα απλώς ρυθμίζει το ρολόι του»
«Φαίνεται πως ο φερόμενος ως ταξιδιώτης του χρόνου είναι απλώς ένας άνδρας που στρίβει το τσιγάρο του….»
«Φαντάζομαι πως κάνει κάτι όπως το να τσεκάρει το ρολόι τσέπης του»
Γιατί χαλάτε τη «φάση» ρε παιδιά; Μη δούμε ταξιδιώτη του χρόνου, αμέσως να τον… (προσ)γειώσουμε!
- Πηγή: provocateur.gr
SpoudaZO Team
Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους
Σχετικά Άρθρα
-
Εγκαίνια των νέων δωματίων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι – Παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμου
-
Αλλαγή ώρας 2025: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια – Κερδίζουμε ή χάνουμε μια ώρα ύπνου;
-
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Από Τετάρτη δεύτερο κύμα κακοκαιρίας
-
Η Πολωνία μηδενίζει τον φόρο εισοδήματος για γονείς με δύο ή περισσότερα παιδιά
-
Πάτρα: Αναβάλλεται το Pink the City 2025 λόγω κακοκαιρίας – Πότε θα βαφτεί ροζ η πολη
Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team
- Για πρώτη φορά στην ιστορία εμφανίστηκαν κουνούπια στην Ισλανδία
- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2025-26
- “Αντίπαλοι για Καλό” Το μοναδικό YouTube project έρχεται στην Πάτρα!
- Εγκαίνια των νέων δωματίων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι – Παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμου
- ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Prison Break επιστρέφει με νέα σειρά!
Το SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.