Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όσκαρ 2019: Το Πράσινο Βιβλίο ταινία της χρονιάς - Όλα τα βραβεία

Κύριο Όσκαρ 2019: Το Πράσινο Βιβλίο ταινία της χρονιάς - Όλα τα βραβεία

Οι μεγάλοι νικητές, η επιβεβαίωση των φαβορί, οι ανατροπές και όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής των Όσκαρ με τον Γιώργο Λάνθιμο να είναι υποψήφιος σε δέκα κατηγορίες και τελικά να κατακτά ένα βραβείο. Τα μηνύματα εναντίον του Τραμπ ήταν έκδηλα.

Το Πράσινο Βιβλίο του Πίτερ Φαρέλι με τους Βίγκο Μόρτενσεν, Μαερσάλα Αλί, Λίντα Καρντελίνι, είναι η ταινία της χρονιάς. Το NEWS 247 σε συνεργασία με το ONEMAN κάλυψαν ζωντανά λεπτό προς λεπτό την 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Μια τελετή που φέτος πραγματοποιήθηκε χωρίς κεντρικό παρουσιαστή.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ο θριαμβευτής της βραδιάς, Alfonso Cuaron, έγινε ο πρώτος σκηνοθέτης που κέρδισε Όσκαρ για τη διεύθυνση φωτογραφίας της ίδιας του της ταινίας. Το εν λόγω βραβείο έγινε και το πρώτο που κέρδισε το Netflix για ταινία, στην ιστορία του.

Η βραδιά άνοιξε με μια επετειακή εμφάνιση των Queen:

Ο ήχος άλλωστε ανήκει φέτος στο Bohemian Rhapsody αφού κέρδισε τα αγαλματίδια για τα ηχητικά εφέ και το ηχητικό μοντάζ.

Φυσικά, ένα από τα highlight της βραδιάς ήταν η στιγμή κατά την οποία Lady Gaga και Bradley Cooper τραγούδησαν μαζί το Shallow, το τραγούδι που κέρδισε και το αγαλματίδιο.

Όλα τα βραβεία:

-B' Γυναικείος Ρόλος: Ρετζίνα Κινγκ, "If Beale Street Could Talk"

-Ντοκιμαντέρ: "Free Solo"

-Μακιγιάζ: "Vice"

-Κουστούμια: "Black Panther". Εξαιρετική η παρουσίαση του βραβείου από τους Melissa McCarthy και Brian Tyree Henry.

-Σκηνογραφία: "Black Panther"

-Φωτογραφία: "Ρόμα"

Ο Κουαρόν, παραλαμβάνοντας το βραβείο ευχαρίστησε το Μεξικό, την οικογένειά του, τις ηθοποιούς του και το Netflix, επισημαίνοντας πόσο δύσκολη δουλειά είναι η διεύθυνση φωτογραφίας, ενώ αφιέρωσε το βραβείο στον Τσίβο Λουμπέσκι, τον διευθυντή φωτογραφίας των προηγούμενων ταινιών του.

-Ηχητικά εφέ: "Bohemian Rhapsody"

-Ξενόγλωσση ταινία: Ρόμα (Roma). "Έμαθα πολλά για τον κινηματογράφο βλέποντας, ως παιδί, ξενόγλωσσες ταινίες, σαν.. τον Πολίτη Κέιν, τον Νονό, τα Σαγόνια του Καρχαρία. Ο Σαμπρόλ, όταν ρωτήθηκε για τη νουβέλ βαγκ είπε, δεν υπάρχουν κύματα, μόνο ο ωκεανός. Νομίζω πως όλοι οι υποψήφιοι απόψε είμαστε μέρος αυτού του ωκεανού", είπε ο Κουαρόν.

-Μοντάζ: "Bohemian Rhapsody". Σε αυτή την κατηγορία ήταν φαβορί ο Γιώργος Μαυροψαρίδης για το "Η Ευνοούμενη", αλλά δεν τα κατάφερε.

-Β' Αντρικός Ρόλος - Μαχερσάλα Άλι, "Το Πράσινο Βιβλίο". Το δεύτερο Όσκαρ στην καριέρα του μέχρι σήμερα, μετά το Moonlight του 2016 για το οποίο είχε κερδίσει το ίδιο βραβείο. Την ίδια περίοδο, ο Άλι παίζει στο True Detective. Ο ίδιος ευχαρίστησε τη γιαγιά του:

-Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων: "Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν (Spider-Man: Into the Spider-Verse)"

Καλύτερη animated μικρού μήκους: "Bao"

-Καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: "Period. End of Sentence". Πρόκειται για τη δεύτερη παραγωγή του Netflix που πήρε βραβείο.

Οπτικά Εφέ: "Ο Πρώτος Άνθρωπος (First Man)"

-Καλύτερη ταινία μικρού μήκους: "Skin"

-Πρωτότυπο Σενάριο: "Το Πράσινο Βιβλίο (Green Book)"

-Διασκευασμένο Σενάριο: "Η Παρείσφρηση (BlackKlansman)". Δικαίωση για τον Σπάικ Λι που μίλησε για τη σκλαβιά των αφροαμερικανών στην ιστορία των ΗΠΑ. "Οι εκλογές των ΗΠΑ του 2020 πλησιάζουν. Κάντε την ηθική επιλογή ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος. Κάντε το σωστό", είπε κλείνοντας τον λόγο του εν μέσω αποθέωσης.

-Καλύτερη πρωτότυπη μουσική: "Black Panther" (Λούντβικ Γκόρανσον)

-Όσκαρ τραγουδιού: Shallow, Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star is Born). Ιδιαιτέρως συγκινημένη ήταν η Lady Gaga κατά την παραλαβή του βραβείου της, μίλησε για το πάθος "που πρέπει να σε κάνει να μην τα παρατάς ποτέ. Να σηκώνεσαι και να συνεχίζεις".

-Καλύτερη πρωτότυπη μουσική: "Black Panther" (Λούντβικ Γκόρανσον)

-Όσκαρ τραγουδιού: Shallow, Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star is Born). Ιδιαιτέρως συγκινημένη ήταν η Lady Gaga κατά την παραλαβή του βραβείου της, μίλησε για το πάθος "που πρέπει να σε κάνει να μην τα παρατάς ποτέ. Να σηκώνεσαι και να συνεχίζεις".

-Α’ Γυναικείος Ρόλος: Ολίβια Κόλμαν, (The Favourite). Η Γκλεν Κλόουζ για ακόμα μία φορά δεν πήρε Όσκαρ... Απευθυνόμενη προς τη Γκλεν Κλόουζ η Κόλμαν, της είπε πως πάντα ήταν το είδωλό της. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι πρωταγωνιστές ξέσπασαν σε κλάματα, μαζί με τον Γιώργο Λάνθιμο που κατέκτησε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του.

-Όσκαρ Σκηνοθεσίας: Αλφόνσο Κουαρόν, για το Ρόμα (Roma)

-Όσκαρ καλύτερης ταινίας: Πράσινο Βιβλίο (Green Book) του Πίτερ Φαρέλι.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr