Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς – Τι θα ισχύσει σε κέντρα διασκέδασης

Στη σημερινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι λόγω της διασποράς του κορωνοϊού είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως είναι τα καταστήματα λιανικής, τα ασανσέρ, τα πλοία, αλλά και στα καταστρώματα αυτών.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας πως ο εφησυχασμός είναι εχθρός μας, τόνισε πως η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει εύθραυστη και ευμετάβλητη. Για αυτό το λόγο έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για τον Δεκαπενταύγουστο και ανακοίνωσε τη λήψη νέων μέτρων λέγοντας πως «πρέπει να συνεργαστούμε όλοι».

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση εισόδου από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης 5 Αυγούστου και καθημερινά από τις 11:00 έως τις 07:00 της επομένης η διέλευση από την Κακαβιά.
  • Από την ερχόμενη Κυριακή 9 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία θα υπόκειται σε καραντίνα επτά ημερών.
  • Περιορισμός του αριθμού των κοινωνικών εκδηλώσεων, με μέγιστο αριθμό τα 100 άτομα, σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες έως τις 31 Αυγούστου.
  • Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε βιομηχανίες, σε εργοστάσια τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς της Covid εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ.
  • Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.

Όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς ρωτήθηκε για το αν θα επανέλθουμε στην απαγόρευση κυκλοφορίας και αν θα ληφθεί εκ νέου το μέτρο των sms, ο ίδιος απάντησε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και ότι υπάρχουν πολλά εργαλεία στην φαρέτρα της κυβέρνησης.

 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr