Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 5 πλεονεκτήματα του να δουλεύεις από το σπίτι

Κύριο Τα 5 πλεονεκτήματα του να δουλεύεις από το σπίτι

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας το εργασιακό περιβάλλον αρχίζει σταδιακά να αλλάζει. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που, πλέον, εργάζονται από το σπίτι είτε συνεχόμενα είτε έχουν την επιλογή να το κάνουν για μερικές μέρες της εβδομάδας. Η δουλειά από το σπίτι έχει σημαντικά οφέλη για σένα, αλλά και για την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι.

Μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα που δεν έχει το να πρέπει να πηγαίνεις στο χώρο της εργασίας σου. Σίγουρα, δεν μπορούν όλες οι δουλειές να γίνουν από το σπίτι, αλλά όσες μπορούν θα πρέπει να σου επιτρέπουν να επιλέγεις τις μέρες που θέλεις να πηγαίνεις στη δουλειά και ποιες να κάθεσαι σπίτι.

Εμείς σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά πλεονεκτήματα που έχει η δουλειά από το σπίτι!

1. Μπορείς να επιλέξεις το γραφείο σου

Όταν εργάζεσαι από το σπίτι μπορείς να επιλέξεις εσύ τον χώρο που θα δουλεύεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις καλή σύνδεση στο ίντερνετ. Δηλαδή, το γραφείο σου μπορεί να είναι αυτό

 

2. Μπορείς ταυτόχρονα να ασχοληθείς και με κάποιες δουλειές του σπιτιού

Έχεις ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα και δεν προλαβαίνεις να κάνεις ποτέ τίποτα! Τρέχεις και δε φτάνεις! Τα πιάτα μαζεύονται στο πλυντήριο, τα ρούχα σου στοιβάζονται στον κάδο των αχρήστων κλπ.

Αν δουλεύεις από το σπίτι στα διαλείμματά σου μπορείς να μαζεύεις λίγο. Αν πάλι δε χρειάζεται να είσαι πάνω από το λάπτοπ μπορείς να κάνεις τις δουλειές ταυτόχρονα με σημαντικές κλήσεις.

3. Αποφεύγεις τους ενοχλητικούς…

Στο γραφείο θα έχεις σίγουρα κάποιων που θα σου σπάει τα νεύρα. Δεν μπορούμε να τους συμπαθούμε όλους! Θα έχεις ένα άτομο που θέλεις να αποφύγεις πάση θυσία, αλλά εκείνος σου κολλάει όλη μέρα.

Πλέον, με τη δουλειά από το σπίτι δε θα έχεις αυτό το πρόβλημα.

4. Μπορείς να φοράς ότι θέλειςΜπορείς να ξυπνήσεις πέντε λεπτά πριν ξεκινήσεις τη δουλειά σου και να δουλέψεις με τις πιτζάμες σου. Να κάνεις βίντεο κλήση και να έχεις προσέξει μόνο το πάνω μέρος του σώματός σου και να φοράς το παντελόνι τις πιτζάμας σου.

Γενικότερα, έχεις μία άλλη ελευθερία στο πώς πρέπει να είσαι στο σπίτι, τι να φοράς και στο πόσο πρέπει να προσέξεις την εμφάνισή σου.

5. Είσαι πιο παραγωγικός

Στα πιο σοβαρά, διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι εταιρείες που ζητάνε από τους υπαλλήλους τους να βρίσκονται 4 φορές την εβδομάδα στο γραφείο και την άλλη να μένουν σπίτι έχουν παρουσιάσει μία αύξηση στην παραγωγικότητά τους.

Ίσως, οι καθημερινές μετακινήσεις από το σπίτι στη δουλειά και πάλι πίσω να δημιουργούν προβλήματα με την παραγωγικότητα του ατόμου. Ίσως, η αλλαγή του περιβάλλοντος να βοηθάει στην αίσθηση της ευεξίας. Ίσως, πολλά… αλλά η επιστήμη μίλησε!

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr