Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To ΑΠΘ αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης των 100 Ουκρανών φοιτητών του!

Κύριο To ΑΠΘ αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης των 100 Ουκρανών φοιτητών του!

Τα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στην Ουκρανία μας έχουν συγκλονίσει όλους, με τη σκέψη μας να είναι συνεχώς δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τον πόλεμο. 

 
 

Ωστόσο, μην ξεχνάμε κι εκείνους που βρίσκονταν ήδη μακριά από την πατρίδα τους και παρακολουθούν εναγωνίως τις εξελίξεις, έχοντας αφήσει πίσω τις οικογένειές τους. Αυτούς λοιπόν αποφάσισε να στηρίξει το ΑΠΘ, και συγκεκριμένα τους 100 Ουκρανούς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που φιλοξενεί στο πανεπιστήμιό του, μέσα από την κάλυψη εξόδων τους.

Άτομα των οποίων η οικονομική κατάσταση είναι πιθανότατα πολύ αβέβαιη εξαιτίας των γεγονότων, θα λάβουν βοήθεια στην κάλυψη εξόδων διαμονής και αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης, μετά από απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος, κατόπιν σχετικής εισήγησης του πρύτανη, καθηγητή Νίκου Παπαϊωάννου. 

Ειδικότερα, εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 15.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα συστήνεται Ειδική Επιτροπή στήριξης των συγκεκριμένων φοιτητών μέσα από την κινητοποίηση των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι να εξελίσσεται μία ανθρωπιστική κρίση, ως αποτέλεσμα μίας παράλογης εισβολής και καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου. Δεν μπορούμε όμως να παρακολουθούμε μένοντας άπραγοι, οφείλουμε εμπράκτως να δείξουμε την αλληλεγγύη μας – ο καθένας όπως μπορεί και με όποια μέσα διαθέτει – και να σταθούμε δίπλα στα μέλη της οικογένειας του Αριστοτελείου που υποφέρουν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι το αυτονόητο, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε και είμαι βέβαιος πως σύσσωμη η πανεπιστημιακή μας κοινότητα θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία, ώστε κάθε ένα από αυτά τα παιδιά να νιώσει ασφάλεια και τη φροντίδα, τη θαλπωρή μίας μεγάλης οικογένειας.

Αναλυτικότερα, τα μέτρα υποστήριξης των φοιτητών του ΑΠΘ από την Ουκρανία προβλέπουν:

 Εξασφάλιση πλήρους σίτισης όλων των πληττόμενων φοιτητών (πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο)

 

• Διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων εξασφάλισης στέγης εντός και εκτός πανεπιστημιακών καταλυμάτων σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα.

 

• Εφάπαξ έκτακτη επιχορήγηση των φοιτητών αυτών για κάλυψη των άμεσων εξόδων διαμονής τους και αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης. Εκτιμάται ότι για τους 100 φοιτητές θα απαιτηθεί ποσό 15.000 ευρώ.

• Συνεισφορά σε τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που επιθυμούν να καταθέσουν ένα χρηματικό ποσό υπέρ των πληττόμενων φοιτητών.

Πολυμέσα

{remote}
}
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr