Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχολεία: Τέλος οι μαυροπίνακες και οι κιμωλίες - Όλες οι αλλαγές

Κύριο Σχολεία: Τέλος οι μαυροπίνακες και οι κιμωλίες - Όλες οι αλλαγές
Σχολεία: Ραγδαίες αλλαγές έρχονται προσεχώς. 

Στο παρελθόν θα ανήκουν πια οι παραδοσιακοί “μαυροπίνακες” των σχολείων καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα αντικατάστασή τους με διαδραστικούς πίνακες αξίας 4.100 ευρώ ο καθένας σε όλες τις αίθουσες που διαθέτουν τη σχετική υποδομή.

Η υπουργός Παιδείας έχει υπογράψει απόφαση με την οποίο εγκρίνεται κονδύλι 148 εκατομμυρίων ευρώ, για την αγορά διαδραστικών πινάκων.

Παράλληλα η υπουργός Νίκη Κεραμέως υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία ορίζονται οι προδιαγραφές των διαδραστικών συστημάτων τεχνολογίας οθόνης αφής για τις ανάγκες σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από τον περασμένο Ιούνιο η υπουργός Παιδείας είχε αποστείλει έγγραφο με την ένδειξη “ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ”, προς όλους τους Διευθυντές Σχολείων. με το οποίο τους ενημέρωνε ότι “οι υπηρεσίες προμηθειών του Υ.ΠΑΙ.Θ συλλέγουν δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον σχεδιασμό προμήθειας και εγκατάστασης διαδραστικών συστημάτων σε αίθουσες διδασκαλίας μαθημάτων γενικής παιδείας και σε εργαστήρια των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής στις σχολικές μονάδες της επικράτειας”.

Για το σκοπό αυτό η κ. Κεραμέως ζητούσε από τους Διευθυντές να επικαιροποιήσουν στο myschool τους χώρους και τις αίθουσες και ειδικότερα:

  • Ονομασία χώρου (θα χρησιμοποιηθεί για την συσχέτιση με το αντίστοιχο τμήμα διδασκαλίας)
  • Χρήση Αίθουσας
  • Κοινή Χρήση (σε περίπτωση συστέγασης)
  • Τάξη (όπου χρησιμοποιείται ως αίθουσας διδασκαλίας) o Διαθέτει ηλεκτρική εγκατάσταση
  • Ενεργή πρίζα πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Internet)
  • Ενεργός χώρος
  • Έχει διαδραστικό πίνακα
  • Λυόμενο/Isobox
  • Πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω wi-fi

Επιπροσθέτως η υπουργός ζητούσε από τους Διευθυντές των Σχολείων να προβούν στην επικαιροποίηση των τμημάτων διδασκαλίας της σχολικής μονάδας, καθώς και στη συσχέτιση του κάθε τμήματος, με τον χώρο/αίθουσα που χρησιμοποιείται, κατά την εκπαιδευτική διαδικασία .

 

Στο έγγραφο η υπουργός Παιδείας ξεκαθάριζε πως “για την αναβάθμιση (π.χ. προμήθεια διαδραστικών συστημάτων) του εξοπλισμού των σχολικών μονάδων θα ληφθούν υπόψη μόνο οι αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, τα στοιχεία των οποίων έχουν θα επικαιροποιηθεί και ορθά συμπληρωθεί στο myschool μέχρι 18 Ιουνίου”.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr