Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Comicdom CON Athens 2018: Η μεγάλη γιορτή των κόμικς επιστρέφει

Κύριο Comicdom CON Athens 2018: Η μεγάλη γιορτή των κόμικς επιστρέφει

Είτε λογίζεσαι ως αρτιοσκληρωτικός geek κομικοφάν και ξέρεις κάθε σπιθαμή στα πιο περίπλοκα μυθικά σύμπαντα τύπου Τόλκιν, είτε απλώς γοητεύεσαι από το fantasy και τη μαεστρίας της ένατης τέχνης, όλοι οι δρόμοι από την ερχόμενη Παρασκευή (20/4) οδηγούν στη Νεάπολη. Για 13η χρονιά, το Comicdom Con Athens, η μεγάλη γιορτή των comics, έρχεται για ένα τριήμερο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση(Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 2103680047) και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, 210 3398600), φιλοξενώντας από προβολές και ανοιχτές συζητήσεις μέχρι workshops και παιδικά προγράμματα – όλα με ελεύθερη είσοδο.

Συνεχίζοντας την παράδοση εξωστρέφειας και ποικιλίας, το φετινό φεστιβάλ φιλοξενεί δέκα διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς. Ο Νεοζηλανδός καρτουνίστας Roger Langridge, υπεύθυνος για την αναβίωση της τηλεοπτικής σειράς The Muppet Show, ο Simon Spurrier, Βρετανός σεναριογράφος γνωστών comics όπως X-Men Legacy και Star Wars Aphra, ο Nicolas de Crécy, βραβευμένος Γάλλος κομιξάς και διάσημος για τη σκοτεινή σκιτσογράφηση, μαζί με ακόμα επτά σημαντικούς καλλιτέχνες έρχονται για να τους γνωρίσει το αθηναϊκό κοινό με Q&A panels.

Παράλληλα, το τριήμερο του Comicdom Con Athens 2018 μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα σε εκθεσιακά έργα comics, που είτε έρχονται ως ατομικές συλλογές είτε ως ομαδικές θεματικές. Στην γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, η Adventures in Moomivalley φέρνει τους διεθνώς γνωστούς χαρακτήρες Moomins με sketches και σελίδες· στην 4th Wall έρχεται το σπάσιμο του τέταρτου τοίχου στα comic· το The Drink & Draw Experience συγκεντρώνει ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχέδια που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια των ομώνυμων events ανά τον κόσμο· και στην ατομική του Σταύρου Κιουτσιούκη γίνεται ένα αφιερωματικό και σύντομο ποτ πουρί στον βραβευμένο καλλιτέχνη.

Και φυσικά οι δράσεις δεν σταματούν εδώ. Μεταξύ άλλων, το ντοκιμαντέρ Chris Claremont’s X-Men, αφιερωμένο στον συγγραφέα που πριν πολλά χρόνια μετέτρεψε τον τίτλο των X-Men σε ευπώλητο, θα προβάλλεται στον σχετικό χώρο, ο Μιχάλης Διαλυνάς θα παραδίδει μέσω workshop τις τεχνικές του σεναρίου και της εικονογράφησης, οι μικροί φίλοι θα απολαύσουν ειδικό πρόγραμμα και οι καλύτεροι Έλληνες δημιουργοί της προηγούμενης χρονιάς θα τιμηθούν με ειδικά βραβεία.

Στα bonus, ο Διονύσης Ατζαράκης και ο Θωμάς Ζάμπρας έρχονται με το νέο επεισόδιο Cinéλθετε σε αποκλειστική πρώτη προβολή την Κυριακή 22/4, στις 3 μ.μ. στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ενώ δεν πρέπει να χάσετε τον διαγωνισμό Comicdom Cosplay, με ήρωες από όλο το φάσμα της pop κουλτούρας να ζωντανεύουν επί σκηνής και με τον νικητή να εκπροσωπεί τη χώρα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EuroCosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνου (Σάββατο 21 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ.).

Φυσικά, πάγκοι με αμέτρητα comic σε τιμές bazaar θα περιμένουν να τους ανακαλύψεις.

i Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 2103680047) & Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, 210 3398600), 20-22/4, περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα δείτε εδώ και εδώ. Είσοδος ελεύθερη.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr