Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρε 5 tips για σωστές, τίμιες διακοπές

Κύριο Πάρε 5 tips για σωστές, τίμιες διακοπές

Κάποιοι τις προγραμματίζουν μήνες πριν. Κάποιοι άλλοι τις ονειρεύονται για καιρό αλλά για διάφορους λόγους τις κλείνουν μόλις την τελευταία στιγμή. Και μερικοί απολαμβάνουν τον αυθορμητισμό ή την έμπνευση της τελευταίας στιγμής για να τις οργανώσουν.

Όπως και να έχει, οι διακοπές είναι ταυτόσημες με τη διασκέδαση και την ξεκούραση και δεν πρέπει να αφήσεις τίποτα και κανέναν να σου τις χαλάσει. Πώς; Φροντίζοντας να έχεις όλα όσα χρειάζεσαι, έστω και λίγο πριν από την αναχώρηση.

1. Αεροπορικό ταξίδι; Όλα μέσω Internet!

Αν οι διακοπές ξεκινούν με ένα αεροπορικό ταξίδι, γνωρίζεις ήδη πώς να αποφύγεις τις ουρές του check-in και να φτάσεις λίγο πιο αργά στην πύλη (μια ώρα επιπλέον ξεκούραση – ποιος θα έλεγε όχι;), κάνοντας τη διαδικασία online. Μην αφήνεις τη θέση σου στην τύχη – διάλεξε την καλύτερη θέση με απεριόριστη θέα, χωρίς να βλέπεις σε όλη τη διαδρομή το φτερό του αεροσκάφους. Το σχεδιάγραμμα στη σελίδα του check-in δεν βοηθάει καθόλου.

Κατέβασε μια εφαρμογή ή επισκέψου το site μιας υπηρεσίας όπως το SeatGuru, που μπορεί να σου πει πού θα βρεις τις καλύτερες θέσεις σε κάθε τύπο αεροσκάφους! Κι αν τελικά κοιμήθηκες αυτήν τη μία ώρα –και κάτι ακόμα…– παραπάνω, μάλλον έχεις φύγει τρέχοντας για το αεροδρόμιο.

Δεν θα προλάβεις να πάρεις σουβενίρ (φεύγοντας) ή δώρα για τους συγγενείς (πηγαίνοντας)! Εκμεταλλεύσου τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο για να κάνεις online τις παραγγελίες σου από την αεροπορική εταιρεία στην οποία έχεις κάποιο πρόγραμμα επιβράβευσης (αρκετές δίνουν αυτή τη δυνατότητα μέσω του site ή της εφαρμογής τους) και ζήτησε να σου παραδώσουν τα πράγματα στην πύλη. Πιο εύκολο δεν γίνεται!

Τέλος, κλείσε ένα αυτοκίνητο που θα σε περιμένει στο αεροδρόμιο για να σε μεταφέρει στο ξενοδοχείο ή να σου κάνει πρώτα μια οδική ξενάγηση στην πόλη μέσω μιας υπηρεσίας όπως το Welcome Pickups. Μπορεί ακόμα να σε περιμένει στο αυτοκίνητο μια τσάντα με όλα τα απαραίτητα: κάρτα SIM για τη χώρα προορισμού, κουπόνια για εκπτώσεις σε θεάματα, σουβενίρ για τη διαδρομή της επιστροφής κ.ά.!

2. Το island hopping της μοντέρνας εποχής

Έκλεισες διακοπές σε ένα μικρό νησί ελπίζοντας να περάσεις μερικές μέρες ξεκούρασης. Μήπως όμως βαρέθηκες ήδη να κάνεις μπάνιο στις ίδιες τρεις παραλίες και να τρως στις ίδιες δύο ταβέρνες μετά από τα πρώτα τρία 24ωρα; Ώρα για island hopping! Μέσω υπηρεσιών όπως το Ferryhopper μπορείς να δεις με ποιους άλλους προορισμούς συνδέεται το σημείο όπου βρίσκεσαι και να κλείσεις άμεσα εισιτήρια για κοντινούς προορισμούς με τα πλοία της γραμμής, ενώ για να μην ψάχνεις κατάλυμα για το βράδυ, μπορείς επίσης να οργανώσεις μια εξόρμηση με σκάφος.

Υπηρεσίες όπως το Incrediblue, το Click&Boat και το Nautal είναι γεμάτες με επιλογές προς ενοικίαση για κάθε γούστο. Για ταξίδια στο εξωτερικό υπάρχουν αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως το YachtLife.

3. Δεν έχεις πιστωτική κάρτα; Βγάλε μία online!

Πιστωτική κάρτα θα χρειαστείς σίγουρα, αλλά αν δεν έχεις ή την ξέχασες στο σπίτι; Αυτό σίγουρα δεν το περίμενες: Κι όμως, μπορείς να κάνεις αίτηση για έκδοση πιστωτικής κάρτας online, και να την παραλάβεις στη διεύθυνση που θα δηλώσεις, ακόμη κι αν είναι ο προορισμός των διακοπών σου! Η Eurobank προσφέρει την υπηρεσία online έκδοσης πιστωτικής κάρτας στους πελάτες που διαθέτουν κωδικούς e-banking, χωρίς την ανάγκη επίσκεψης σε τραπεζικό κατάστημα.

Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής, καθώς η κάρτα δεν είναι ενεργοποιημένη όταν αποστέλλεται, ενώ κατά την αίτηση ενεργοποιείται ένας πρωτοποριακός μηχανισμός Ηλεκτρονικής Υπογραφής μέσω ενός 6-ψήφιου μοναδικού Κωδικού μιας Χρήσης (OTP) που αποστέλλεται στο κινητό σου.

Απαιτείται ένα ή το πολύ δύο δικαιολογητικά (π.χ. εκκαθαριστικό, βεβαίωση αποδοχών) που ανεβάζεις σε ψηφιακή μορφή, ενώ η συμπλήρωση στοιχείων γίνεται αυτόματα (εφόσον είναι επικαιροποιημένα) κι εσύ απλά τα επιβεβαιώνεις. Επιπλέον, απαντώντας μερικές απλές απαντήσεις, σου προτείνονται οι τρεις κάρτες που ταιριάζουν πιο πολύ στις ανάγκες σου ώστε η διαδικασία επιλογής να γίνει ακόμη πιο γρήγορα.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα, σχεδόν σε 10 λεπτά, και ένα SMS ή email σε ενημερώνει για την πορεία της αίτησης. Μέσα σε λίγες μέρες, εφόσον η αίτησή σου εγκριθεί, η εγκεκριμένη πιστωτική κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικά με συστημένη αλληλογραφία στη διεύθυνση που επιλέγεις κατά τη συμπλήρωσης της online αίτησης και ενεργοποιείται κατόπιν σε ένα ΑΤΜ της Eurobank ή μέσω EuroPhone Banking (ανάμεσα σε άλλους τρόπους).

4. Οι καλύτερες αναμνήσεις φτιάχνονται από εμπειρίες

Τις περισσότερες φορές, κανείς δεν μπορεί να σου γνωρίσει έναν τόπο καλύτερα από έναν ντόπιο. Μια ξενάγηση σε συνδυασμό με το αγαπημένο σου χόμπι ή μια δραστηριότητα που δεν θα τολμούσες να δοκιμάσεις μόνος σου είναι πλέον κάτι που μπορείς να κλείσεις online.

Υπηρεσίες όπως το Context Travel για το εξωτερικό ή το Grekaddict και το Greeking Me για την Ελλάδα θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις στο μέγιστο τις ημέρες των διακοπών και να δημιουργήσεις τις πιο έντονες αναμνήσεις. Επιλέγεις όχι προορισμούς ή καταλύματα, αλλά δραστηριότητες.

Για παράδειγμα, μια ξενάγηση από έναν ιστορικό τέχνης στα πιο σημαντικά μουσεία του Παρισιού, μια βραδιά οινογνωσίας στα οινοποιεία του Πόρτο, ένα μάθημα μαγειρικής σε παραδοσιακό αρτοποιείο στη Νάξο ή ένα κρυμμένο κυνήγι θησαυρού στη Θεσσαλονίκη.

5. Μη χαθείς!

Τυπωμένος χάρτης; Τι είναι αυτό; Πώς βλέπεις πού είσαι και πού να στρίψεις; Αν ανήκεις κι εσύ στη γενιά των ανθρώπων που δεν έμαθαν ποτέ να χρησιμοποιούν έναν έντυπο χάρτη ή αν απλά αναγνωρίζεις τα οφέλη της τεχνολογίας και δεν θες να επιστρέψεις στο παρελθόν, φρόντισε να μην ξεμείνεις από πλοηγό ούτε στο πιο απομακρυσμένο σημείο, όπου δεν φτάνουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Φρόντισε να κατεβάσεις τον χάρτη της περιοχής που θα επισκεφθείς πριν φύγεις ή μόλις βρεις σήμα. Στους Χάρτες Google γίνεται πολύ εύκολα αν αναζητήσεις τον επιθυμητό προορισμό και από το μενού επιλέξεις «Χάρτες εκτός σύνδεσης». Αν σκοπεύεις να κάνεις πεζοπορία ή αναζητάς χάρτες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, μπορείς να αγοράσεις τον χάρτη της περιοχής που σε ενδιαφέρει μέσω εφαρμογών όπως το ViewRanger (έχει πλήρη γκάμα ελληνικών χαρτών).

Ο αισθητήρας GPS των κινητών λειτουργεί χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση, κι έτσι μπορείς ανά πάσα στιγμή να γνωρίζεις τη γεωγραφική σου θέση στον χάρτη που έχεις στην οθόνη του κινητού σου. Για όλα τα παραπάνω θα χρειαστείς μια πιστωτική κάρτα για να ολοκληρώσεις τις πληρωμές. Ακόμη κι αν δεν έχεις, τώρα ξέρεις ότι μπορείς να εκδόσεις μία πανεύκολα, όπου και αν βρίσκεσαι, μέσα από το e-banking της Eurobank χρησιμοποιώντας τον κωδικό σου και χωρίς να χρειαστεί να πας καθόλου στην τράπεζα!

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr