Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερη ταινία το «Nomadland», σάρωσε το «The Crown»

Με 42 υποψηφιότητες για τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές του οι εφετινές «Χρυσές Σφαίρες» θα έπρεπε να ονομάζονται βραβεία Netflix.

Το βράδυ της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου, η Τίνα Φέι και η Είμι Πόλερ παρουσίασαν τα βραβεία από δύο διαφορετικά σημεία και πιο συγκεκριμένα, από την Νέα Υόρκη και από το ξενοδοχείο Μπέβερλι Χιλτον της Καλιφόρνιας. Η τελετή απονομής, που υπό κανονικές συνθήκες πραγματοποιείται στις αρχές του χρόνου, φέτος πήρε παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο και πραγματοποιηθήκε ψηφιακά. 

Είναι αλήθεια ότι τα φετινά βραβεία ήταν γεμάτα με τεχνικά προβλήματα και άβολες κλήσεις στο zoom με τους υποψήφιους. Πάντως την τιμητική της είχε η πολυσυζητημένη σειρά «The Crown», που κέρδισε τέσσερα βραβεία από τις συνολικά έξι υποψηφιότητες. 

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της βραδιάς, από τα οποία δεν θα μπορούσε να λείπει η Κλόε Ζάο που έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα με καταγωγή από την Ασία που τιμάται με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για το «Nomadland», ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν που μετά θάνατον απέσπασε το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου σε δραματική ταινία για την ερμηνεία του στο «Ma Rainey’s Black Bottom» και η παθιασμένη ομιλία της Τζέιν Φόντα για την ενσωμάτωση και την διαφορετικότητα, αποδεχόμενη το βραβείο Cecil B. DeMille για το σύνολο της καριέρας της. 

Πέραν της κυριαρχίας του Netflix, σειρές και ταινίες όπως το «Μπόρατ», το «Nomadland» και το «Soul», απέσπασαν μερικά από τα πιο σημαντικά βραβεία της βραδιάς, ενώ το πολλά υποσχόμενο «Promising Young Woman», έφυγε με άδεια χέρια. 

Από τις υποψηφιότητες έλειψαν το «Da 5 Bloods», του Σπάικ Λι, το «I May Destroy You» της Μικαέλα Κοέλ, αλλά και η ερμηνεία της Μέριλ Στριπ στο «The Prom».

Ακολουθούν οι νικητές: 

Καλύτερη δραματική ταινία 

«Nomadland»

Καλύτερη ηθοποιός δραματικής ταινίας

Άντρα Ντέι «The United States Vs. Billie Holiday»

Καλύτερος ηθοποιός δραματικής ταινίας

Τσάντγουικ Μπόουζμαν, «Ma Rainey’s Black Bottom»

Καλύτερη ταινία μιούζικαλ ή κωμωδία

«Borat Subsequent Moviefilm»

 

Καλύτερη ηθοποιός σε μιούζικαλ ή κωμωδία

Ρόζαμουντ Πάικ «I Care a Lot»

Καλύτερος ηθοποιός σε μιούζικαλ / κωμωδία

Σάσα Μπαρόν Κοέν, «Borat Subsequent Moviefilm»

Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων

“Soul”

 
 

Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία

“Minari”

Β Ανδρικός Ρόλος 

Ντάνιελ Καλούα, “Judas the the Black Messiah”

Β′ Γυναικείος Ρόλος

Τζόντι Φόστερ στον «Μαυριτανό» του Κέβιν ΜακΝτόναλντ

Καλύτερη σκηνοθεσία

Κλόε Ζάο, «Nomadland»

Καλύτερο σενάριο

Ααρον Σόρκιν για τη «Δίκη των 7 του Σικάγου» 

Καλύτερη Μουσική 

Τρεντ Ρέζνορ, Ατικους Ρος, Τζον Μπατίστ για το «Soul» 

 

Καλύτερο τραγούδι 

Io Si (Seen) από το «Η Ζωή Μπροστά Σου» του Εντοάρντο Πόντι

Καλύτερη δραματική σειρά

 «The Crown»

 

Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά

Έμα Κορίν, «The Crown»

Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική σειρά

Τζος ο Κόνορ, “The Crown”

Α Γυναικείος Ρόλος σε Κωμωδία

Κάθριν Ο′ Χάρα, “Schitt’s Creek”

 

Α Ανδρικός Ρόλος σε κωμωδία

Τζέισον Σουντέικις για το «Ted Lassο» 

 
Καλύτερη τηλεοπτική μίνι σειρά

“The Queen’s Gambit”

 
Καλύτερη ηθοποιός σε μίνι σειρά

Άνια Τέιλορ - Τζόι “The Queen’s Gambit”

 
 
Καλύτερος ηθοποιός σε μίνι σειρά 

Μαρκ Ράφαλο, “I Know This Much is True”

Β Γυναικείος Ρόλος σε τηλεοπτική σειρά 

Τζίλιαν Άντερσον, “The Crown”

Β Ανδρικός Ρόλος σε μίνι σειρά

Τζον Μπογιέγκα, “Small Axe”

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr