Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις – Ανοιχτά καταστήματα και την Κυριακή 16/1!

Κύριο Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις – Ανοιχτά καταστήματα και την Κυριακή 16/1!

Το τέλος των εορτών κουβαλάει πάντα μια μελαγχολία, την οποία ευτυχώς μετριάζουν κάπως οι εκπτώσεις. Μόνο το shopping therapy μπορεί να φέρει την ισορροπία στις ζωούλες μας και να μας πάρει τις σκέψεις από το άδειο απ’ τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σπίτι (σνιφ σνιφ).

 
 

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, οι χειμερινές εκπτώσεις έφτασαν και ξεκινούν από αύριο 10/1, δίνοντάς σου την ευκαιρία να κάνεις δικό σου εκείνο το πουλοβεράκι που είχες κοζάρει αλλά η τιμή δεν έψηνε το πορτοφόλι σου. Κι αν η εβδομάδα σου είναι φουλαρισμένη, να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή 16/1 τα καταστήματα είναι ανοιχτά σε όλη τη χώρα, από τις 11 π.μ έως τις 8 μ.μ.

Βέβαια, την περίοδο που διανύουμε δεν κοιτάμε μόνο να μας βολεύει το πρόγραμμα, αλλά να μην πέσουμε και σε λαοθάλασσα που έχει βγει να ψωνίσει. Σίγουρα η διάθεση και η όρεξη να πάρουμε ωραία κομμάτια και να εμπλουτίσουμε την ντουλάπα μας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και κάτι μας λέει ότι πάλι στο online shopping θα το ρίξουμε.

Επιστρέφοντας όμως στην εκπτωτική περίοδο, αυτή ξεκινάει όπως είπαμε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου«Κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος από την άλλη, δίνει τους 5 βασικούς κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δε θα πέσουν θύματα «προσφορών» κι αυτοί είναι:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr