Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο μεταπτυχιακό στη Δημοσιογραφία από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές περιλαμβάνει το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, στο πλαίσιο της δυναμικής στροφής εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης που πρόσφατα ανακοίνωσε το πρωτοποριακό Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Οι Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές αποτελούν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που απευθύνεται, κυρίως, σε πτυχιούχους επιστήμονες και επαγγελματίες του δημοσιογραφικού χώρου. Σκοπός του προγράμματος είναι να εμπλουτίσει και, ταυτόχρονα, να εξειδικεύσει σε βάθος τις γνώσεις των φοιτητών, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια και δεξιότητες για την ολοκληρωμένη και κριτική κατανόηση του ρόλου, της συνθετότητας και των απαιτήσεων της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Παράλληλα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκμάθηση της αποτελεσματικής χρήσης των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας και την ανάπτυξη των απαραίτητων επαγγελματικών δεξιοτήτων για τη δημιουργική ένταξη των αποφοίτων στην κοινωνία της πληροφορίας.

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχει ελάχιστη διάρκεια 2 έτη και διδάσκεται εξ αποστάσεως, στην ελληνική γλώσσα, με απαραίτητη την καλή γνώση της Αγγλικής.

Περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα στο νέο πρόγραμμα σπουδών

Το ΕΑΠ προσφέρει για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2016-17 ένα ανανεωμένο και πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα, στο οποίο πέραν του τίτλου "Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές" περιλαμβάνει τα ακόλουθα πέντε νέα μεταπτυχιακά: "Δημιουργική Γραφή", "Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων", "Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία", "Language Education for Refugees and Migrants" και "Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου". 
 
Δίχως κλήρωση η εισαγωγή φοιτητών

Με κατάργηση της κλήρωσης ως μέθοδος επιλογής των υποψήφιων φοιτητών στο ΕΑΠ ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, καθιστώντας το ίδρυμα ως ένα πραγματικά ανοικτό πανεπιστήμιο. Η αλλαγή εντάσσεται σε μία ευρύτερη πολιτική ανανέωσης που έχει δρομολογήσει για το νέο έτος το ΕΑΠ και περιλαμβάνει την καθιέρωση του αρθρωτού συστήματος εκπαίδευσης, με Εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες, και την αυξημένη χρήση ψηφιακών, διαδραστικών υλικών. Ενώ, για πρώτη φορά εισάγεται και η επιλογή συμμετοχής των φοιτητών σε online Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ).

Ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΑΠ (www.eap.gr).

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr