Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάτρα: Περισσότερα από 100 hot spot με δωρεάν wifi στην Πανεπιστημιούπολη

Η πρώτη φάση ανάπτυξης του ασύρματου δικτύου της Πανεπιστημιούπολης ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, 6/10/2016, και πλέον παρέχονται υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης σε περίπου εκατό (100) κύρια σημεία (hot spots), ενώ, παράλληλα, σε όλη την έκταση του ασύρματου δικτύου, έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία η υπηρεσία σύνδεσης στο δίκτυο Eduroam, την οποία θα βρείτε να διαφημίζεται παράλληλα με το ελεύθερης έως σήμερα πρόσβασης (open) ασύρματο δίκτυο UPnet.

Για την πρόσβαση στο Wi Fi απαιτείται η σύνδεση μέσω του ιδρυματικού λογαριασμού που διαθέτουν όλα τα μέλη της κοινότητάς μας στο δίκτυο «Upnet», με τα στοιχεία ID (όνομα χρήστη / κωδικός).

Η πρόσβαση στο δίκτυο περιορίζεται σε πλοήγηση στο internet, αλλά αν επιθυμείτε να μην καταχωρείτε τα στοιχεία σας κάθε φορά που συνδέεστε στο ασύρματο δίκτυο, μπορείτε να κάνετε χρήση του δικτύου Eduroam. To Eduroam είναι ένα διεθνές δίκτυο περιαγωγής (roaming) ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, το οποίο αναπτύχθηκε για τη διεθνή ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα. Διασυνδέει ένα πλήθος από Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Χρήστες από όλη την Ευρώπη έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά Iδρύματα μέσω της υποδομής του Eduroam.

Περισσότερες πληροφορίες: στο http://www.upnet.gr/wifi/ ή στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Τμήματος Δικτύων (2610962600,Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Οι εργασίες παραιτέρω ανάπτυξης του Ασύρματου Δικτύου του Πανεπιστημίου συνεχίζονται στη δεύτερη φάση, με σκοπό την επέκταση της κάλυψης σε περισσότερα σημεία της Πανεπιστημιούπολης, την ενίσχυση της ταχύτητας πρόσβασης των χρηστών σε αυτό αλλά και την προώθηση νέων υπηρεσιών, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών των μελών και των επισκεπτών του Πανεπιστημίου μας, στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr