Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε...μηδενική βαρύτητα - Διάκριση φοιτητών στην 68η καμπάνια παραβολικών πτήσεων

Το AML Space Group, μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήμ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής & Ταλαντώσεων, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Β. Κωστόπουλου, συμμετέχουν στην 68η καμπάνια παραβολικών πτήσεων που οργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA-European Space Agency).

Η ομάδα επιλέχθηκε αρχικά μεταξύ σαράντα δύο ομάδων από πανεπιστήμια  της Ευρώπης και κατόπιν διαγωνισμού μεταξύ των 12 καλύτερων εγκρίθηκε η πρότασή της ώστε να εκτελέσει πειράματα υπό μηδενική  βαρύτητα κατά τη διάρκεια παραβολικών πτήσεων στο Μπορντό της Γαλλίας μεταξύ 5ης και 7ης Δεκεμβρίου 2017.

Αντικείμενο των πειραμάτων είναι η μελέτη της συμπεριφοράς μιας εκπτυσσόμενης, υπό συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, κατασκευής,  η οποία αποκτά μηχανική αντοχή με τη βοήθεια υπεριώδους ακτινοβολίας προσομοιάζοντας την ακτινοβολία του ήλιου.

Στόχος της ομάδας είναι να ληφθούν πληροφορίες για τον πολυμερισμό φωτο-ενεργοποιούμενων ρητινών σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, καθώς και η κατασκευή δομικών στοιχείων τα οποία θα χρησιμοποιούνται σε μελλοντικές διαστημικές κατασκευές.

Η επιτυχής χρήση της προτεινόμενης μεθοδολογίας θα επιτρέψει μελλοντικά την απευθείας παραγωγή και χρήση υλικών στο διάστημα για την κατασκευή υποδομών μειώνοντας το κόστος των αποστολών λόγω μεταφοράς από τη γη όπως ισχύει μέχρι σήμερα και καθιστώντας κατ’ αυτό τον τρόπο περισσότερο εφικτή την εγκατάσταση μόνιμων βάσεων σε άλλους πλανήτες.

Οι δράσεις της ομάδας χρηματοδοτούνται από την ESA (http://www.esa.int/Education/Fly_Your_Thesis).

Περισσότερα: https://www.facebook.com/amlspacegroup/).

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr