Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρέθηκαν 20 εκατ. ευρώ για τη σίτιση των φοιτητών στο πανεπιστήμιο Πατρών

Η εστία του Πανεπιστημίου Πατρών λειτουργεί ξανά μετά από καταλήψεις και διαμαρτυρίες φοιτητών και εργαζομένων το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που είχαν προκύψει.

Η σίτιση των των φοιτητών συνεχίζεται -αν και παραμένουν οι δυσλειτουργίες της φοιτητικής μέριμνας- μετά την έκτακτη χρηματοδότηση που εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση για την εξασφάλιση περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ήρθε από τα χείλη του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και κατά τη συνεδρίαση της 86ης Συνόδου των Πρυτάνεων και Προέδρων ΔΕ. Ο κ. Γαβρόγλου ενημερώθηκε σχετικά, εκτός των άλλων και από την πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Ειδικότερα για το θέμα της φοιτητικής μέριμνας ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε πως εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για να καλυφθούν οι δαπάνες σίτισης και καθαριότητας και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των φοιτητικών εστιών σε όλα τα πανεπιστήμια ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να εξοφληθούν και όλες οι υποχρεώσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τρίτους.

Οι πρυτάνεις καθώς και οι υπεύθυνοι της φοιτητικής μέριμνας "κρατούν μικρό καλάθι" καθώς βλέπουν ότι τα χρήματα αυτά επαρκούν μόλις για να καλυφθούν τα χρέη προς τρίτους και οι άμεσες επείγουσες ανάγκες όπως η προμήθεια τροφίμων και πετρελαίου.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr