Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβολική κατάληψη στο Ιδρύμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

Κύριο Συμβολική κατάληψη στο Ιδρύμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

Συμβολική κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ0 πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, οι Σύλλογοι οικότροφων Νέας Εστίας ΕΜΠ (ΝΦΕΕΜΠ), Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ) και η Επιτροπή Αγώνα της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ).

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι φορέας διαχείρισης των εστιών, ενάντια στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στις εστίες μας. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εκατοντάδες φοιτητές της ΦΕΑ παραμένουν νηστικοί εδώ και 3 μήνες, αφού το εστιατόριο της εστίας λειτουργεί μόλις για 15 εστιακούς από τα ΤΕΙ. Σε καμία εστία της Αθήνας δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία. Μέσα στο καταχείμωνο δεν υπάρχει θέρμανση για εκατοντάδες φοιτητές όπως στα 8 από τα 15 κτίρια της ΝΦΕΕΜΠ. Σε πολλές εστίες όπως στη ΦΕΠΑ δεν έχουμε ούτε  ζεστό νερό, ενώ κοριοί κάνουν "επιδρομή" στα δωμάτια της εστίας και δεν δίνουν κονδύλι για απολύμανση! Οι εστίες ρημάζουν αφού κανένας δεν τις επισκευάζει. Πολλά δωμάτια δεν έχουν πόσιμο νερό, αφού αυτό είναι καφέ από τις σκουριασμένες σωληνώσεις. Αυτή είναι η κατάσταση στις εστίες μας το 2018» λένε οι καταληψίες, προσθέτοντας ότι «για ακόμα μία φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Έχουμε χορτάσει από δεσμεύσεις και «συμπόνοια» την ίδια στιγμή που το υπουργείο, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και οι πρυτανικές αρχές πετάνε μεταξύ τους το μπαλάκι των ευθυνών, παίζουν κρυφτό πάνω στις δικές μας ανάγκες».

Ομάδα των φοιτητών συναντήθηκαν με τον πρόεδρος του του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Δημήτρη Ζέρβα στον οποίο επέδωσαν κείμενο των αιτημάτων τους. Κατόπιν αυτού ο κ. Ζέρβας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δεσμεύεται:

- Για την Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών:

• Τα θέματα της ανακαίνισης της Β’ ΦΕΠΑ και της ολοκληρωτικής ανακαίνισης του λεβητοστασίου Α ΦΕΠΑ, όπως επίσης και ο φωτισμός στο περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων αποτελούν αντικείμενο των αρμοδιοτήτων του ΕΚΠΑ. Εφόσον αποσταλούν ολοκληρωμένες μελέτες-προδιαγραφές από το ΕΚΠΑ το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεσμεύεται για την προώθηση και την υλοποίηση τους.

• Όσον αφορά τα πλυντήρια και την απεντόμωση, ολοκληρώνεται άμεσα ο σχετικός διαγωνισμός και οι διαδικασίες από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

- Για τη Φοιτητική Εστία Αθηνών:

• Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεσμεύεται ότι εφόσον τα ΑΕΙ (ΟΠΑ, Πάντειος ) αποστείλουν ανάθεση για τη σίτιση των οικοτρόφων της ΦΕΑ, θα ενεργοποιήσει το εστιατόριο της ΦΕΑ για τους οικότροφους της.

• Όσον αφορά τις σωληνώσεις νερού, η διαδικασία αποκατάστασης τους προωθείται κατά προτεραιότητα από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στα πλαίσια των δυνατοτήτων του. Εκπονείται η σχετική μελέτη η οποία θα δημοπρατηθεί εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (προγραμματίζεται η δημοπράτηση μέχρι το Πάσχα) , η οποία αφορά προϋπολογισμό άνω των 100.000 Ευρώ.
• Η συνολική ανακαίνιση της Εστίας (ιδιοκτησία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ) προγραμματίζεται μετά την μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης και επιθεώρησης των κτιρίων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

• Τα σχετικά κονδύλια για τον εξοπλισμό των κοινοχρήστων χώρων θα εγκριθούν άμεσα μετά την υποβολή των σχετικών αιτημάτων.

• Τα σχετικά κονδύλια για τη μουσική ομάδα θα εξεταστούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

- Για τη Νέα Εστία ΕΜΠ

• Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ προωθεί τα σχετικά αιτήματα επισκευών / συντηρήσεων στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, ενώ τα θέματα ευρύτερων παρεμβάσεων θα συζητηθούν σε προγραμματισμένη συνάντηση με τις πρυτανικές Αρχές του ΕΜΠ (Παρασκευή 26/01/2018). Η συντήρηση θα εγκριθεί ως ανωτέρω. Η επίλυση των προβλημάτων και τον εξοπλισμό των κοινοχρήστων χώρων θα εγκριθούν μετά την υποβολή των σχετικών αιτημάτων.

Τέλος ο κ. Ζέρβας ανέφερε για όλες τις εστίες ότι η ενίσχυση προσωπικού για την υποστήριξη της καθημερινής συντήρησης (μικροεργασίες) και λειτουργίας των εγκαταστάσεών τους θα ξεκινήσει άμεσα. Το αργότερο μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr