Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβουλές ζωής από κορυφαίους startuppers του σήμερα

Αν βρίσκεσαι στην αναζήτηση της μεγάλης ιδέας που θα σου αποφέρει χρήμα και δόξα, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο. Δεν λέμε πως απαραίτητα θα πετύχεις αλλά τουλάχιστον θα μπορείς να πατήσεις κάπου, όπως ακριβώς έκαναν και οι παρακάτω τύποι. Και πέτυχαν.

Zήτα συμβουλές

«Εύχομαι να είχα ζητήσει περισσότερες συμβουλές και να είχα αναζητήσει κάποιον μέντορα νωρίτερα. Και δεν μιλάω μόνο για άτομα που βρίσκονται σε παρόμοιο χώρο αλλά και κάποιους που θα ήθελαν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στις νεότερες γενιές δίχως να διατηρούν την προσδοκία ανταπόδοσης. Δεν γνώριζα καν πώς θα πλησιάσω αυτούς τους ανθρώπους ή ακόμη και το τι θα τους ρωτήσω. Αν ξεκινούσα τώρα, το πρώτο πράγμα που θα ρωτούσα θα ήταν σίγουρα το τι πρέπει να κάνω για να γίνω καλύτερος». Ο Chip Wilson είναι ο ιδρυτής του lululemon, ενός e-shop με ρούχα αποκλειστικά για yoga για άντρες και γυναίκες, που δημιουργήθηκε ακριβώς πριν σκάσει το trend της μοντέρνας yoga. Πολλοί κάνουν λόγο για την πλέον σύγχρονη εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων.

Επένδυσε σε προσωπικό

«Πολλές φορές ήθελα να ήξερα από πριν πώς και πού θα βρω εκείνους τους σπουδαίους ανθρώπους για να ξεκινήσω μια δουλειά μαζί τους. Αυτό που θα χρειαζόμουν είναι ένα little black book με όλα εκείνα τα ονόματα των σπουδαίων παικτών της αγοράς. Έχω συνειδητοποιήσει πλέον πως αυτό είναι κάτι που διακρίνεις με το πέρασμα των χρόνων» υποστηρίζει ο Jack Tang. Πρόκειται για τον συνιδρυτή του Urban Massage, μιας υπηρεσίας massage on-demand για smartphones, PC και tablets, που αποτελεί μεγάλο hit στην Αγγλία.

Βρες χρόνο για τον εαυτό σου

Ο Henry Oakes ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση, μια εταιρεία gaming technology, αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο. Την εταιρεία αυτή πούλησε σύντομα, όταν το κεφάλαιό της είχε φτάσει σχεδόν τα £20.000.000, για να ασχοληθεί με μια άλλη εταιρεία, την Track. «Είναι τρομερά σημαντικό να μπορείς να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου. Κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει απόλυτα σε αυτό που οι περισσότεροι ορίζουν ως εργασία, αν δεν έχει ανοιχτό μυαλό. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρει χρόνο να κάνει πράγματα που ο ίδιος επιθυμεί. Αν θέλεις το μυστικό μου, αυτό είναι στην πραγματικότητα ένας καλός πωλητής στην ομάδα σου. Κάποιος που να μοιράζεται το πάθος σου αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να πουλήσει σωστά» είναι η συμβουλή του Oakes.

Βγες έξω από τα συνηθισμένα

Ο Joelle D'Fontaine εργαζόταν για χρόνια στο χώρο του fitness και του χορού. Διαφωνούσε όμως με την πολιτική πολλών γυμναστηρίων να χρησιμοποιούν τις ανασφάλειες των μελών του προκειμένου να κερδίσουν χρήματα και έτσι έφτιαξε τον δικό του χώρο, το AYB Fitness. Εκεί, τα μέλη μπορούν να νιώσουν ελεύθερα, αγκαλιάζοντας τα λάθη τους και να αναζητήσουν τα όρια του σώματός τους.
«Είσαι πάντοτε ικανός να κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα από όσα φανταζόσουν, αρκεί να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου και τις εμπειρίες της ζωής σου. Πρέπει να έχεις πίστη και να μη διστάζεις να εγκαταλήψεις την comfort zone σου» αναφέρει ο D'Fontaine.

Να είσαι πάντοτε έτοιμος

Ο Tim Fung είχε μια περίφημη ιδέα όταν αποφάσισε να βγάλει έξτρα χρήματα όταν αποφάσισε να βοηθά ανθρώπους σε κάποιες δουλειές που δεν ήθελαν οι ίδιοι να κάνουν. Και έτσι έφτιαξε το Airtasker, αρχικά στην Αυστραλία και μετά την μεγάλη του επιτυχία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Δεν θα πω ψέματα, έβγαλα πολλά χρήματα από αυτό. Αλλά δεν πρέπει να σταματάς ποτέ και να είσαι έτοιμος για οτιδήποτε. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα πάντως» είναι η άποψη του Fung.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr