Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος άνοιξε 21 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής

Κύριο Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος άνοιξε 21 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής

Συνολικά 21 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ (ΚΠΙΣΝ ΑΕ) σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) για την περίοδο Δεκέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020, άνοιξαν σήμερα.

Αρχικά είχαν ανοίξει περισσότερες θέσεις πρακτικής. Ωστόσο, στο πεδίο Βιβλιοθηκονομία μόνο 17, επί συνόλου 38, υποψήφιοι συγκέντρωσαν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης και επομένως επιλέχθηκαν όλοι, χωρίς κλήρωση. Για τον λόγο αυτό, επαναπροκηρύσσονται οι υπόλοιπες 21 θέσεις, με χαμηλότερες απαιτήσεις ως προς τη γνώση της Αγγλικής. Συγκεκριμένα, θα γίνονται δεκτοί οι κάτοχοι τίτλου Β2 (lower, κλπ) χωρίς χρονικό περιορισμό για το πότε αποκτήθηκε.

Περισσότερες πληροφορίες:

H Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος AE (ΚΠΙΣΝ ΑΕ) στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών δράσεων με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) προσφέρει σε άτομα ηλικίας 18-35 ετών τη δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στους τρεις φορείς. Το πρόγραμμα υλοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων.

Η πρωτοβουλία Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων του ΙΣΝ στοχεύει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα, αποσκοπώντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά.

Η ΚΠΙΣΝ ΑΕ είναι εργοδότης ίσων ευκαιριών, απαγορεύοντας τις διακρίσεις έναντι οποιουδήποτε εργαζομένου ή υποψήφιου για απασχόληση με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνικότητα, την εθνική προέλευση, το φύλο, την ηλικία, την αναπηρία, την οικογενειακή κατάσταση, τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία που προστατεύεται από το νόμο και διασφαλίζει δίκαιη αντιμετώπιση όλων των υποψήφιων βάσει των προσόντων τους και των προϋποθέσεων που προβλέπει ο νόμος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε πεδία σχετικά με τις διάφορες πτυχές της λειτουργίας των φορέων. Μέσα από το πρόγραμμα, οι ασκούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εκ των έσω τους μηχανισμούς και τον τρόπο λειτουργίας των τριών φορέων.

Κατόπιν αξιολόγησης, το 10% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, θα έχουν την ευκαιρία παράτασης στη σύμβασή τους για ακόμα έξι μήνες. Την περίοδο Δεκέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020, θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα 125 άτομα συνολικά.

Η πρακτική άσκηση θα αρχίσει τον Δεκέμβριο 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2020. Η σύμβαση πρακτικής άσκησης θα καταρτισθεί με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Πρακτική Άσκηση – με εκπαιδευτικά προσόντα: Βιβλιοθηκονομία

Είκοσι μία (21) θέσεις θα είναι διαθέσιμες συνολικά, οι οποίες αφορούν πρακτική άσκηση στο πεδίο «Βιβλιοθηκονομία» στην ΚΠΙΣΝ ΑΕ, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για 1 από τις 21 θέσεις, επιλέγοντας την κατηγορία Τύπος ΙΙ – με εκπαιδευτικά προσόντα και καταχωρώντας τα αντίγραφα πτυχίου Βιβλιοθηκονομίας και διπλώματος αγγλικών.

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά

  • Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης από 13/12/1984 και μετά) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
  • Επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση) θεωρείται απαραίτητη
  • Πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας, για την οποία θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά  σχετική πιστοποίηση για επίπεδο Β2 (π.χ. FCE) κατ’ ελάχιστον. Δείτε αναλυτικά τα έγκυρα έγγραφα πιστοποίησης στο επίπεδο Β2 εδώ
  • Πτυχίο Βιβλιοθηκονομίας – ο σχετικός τίτλος σπουδών θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά

Διαδικασία επιλογής

Θα γίνει έλεγχος των τίτλων σπουδών των υποψήφιων και θα ακολουθήσει κλήρωση, ενώπιον συμβολαιογράφου, μεταξύ των υποψήφιων που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Στο πεδίο «Βιβλιοθηκονομία» θα κληρωθούν παρουσία συμβολαιογράφου είκοσι ένα (21) υποψήφιοι, καθώς και εβδομήντα έξι (76) επιλαχόντες, για τις είκοσι μία (21) διαθέσιμες θέσεις. Για το συγκεκριμένο πεδίο, θα γίνονται δεκτά μόνο πτυχία Βιβλιοθηκονομίας, και δεν θα ακολουθήσει διαδικασία συνεντεύξεων.

Θα ακολουθήσει ενδελεχής επανέλεγχος των τίτλων σπουδών και των λοιπών προϋποθέσεων για τους υποψήφιους που έχουν κληρωθεί. Όσοι δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα αναρτηθούν στην σελίδα SNFCC.org/about/internships στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ και οι κληρωθέντες θα ενημερωθούν και μέσω e-mail.

Σημαντικές πληροφορίες

  • Συνολικές διαθέσιμες θέσεις: 21
  • Έναρξη πρακτικής άσκησης: 16 Δεκεμβρίου 2019
  • Λήξη πρακτικής άσκησης: 30 Ιουνίου 2020
  • Λήξη υποβολής αιτήσεων: 22 Νοεμβρίου 2019, 14:00 (ώρα Ελλάδας)
  • Κληρώσεις υποψηφίων: 3 Δεκεμβρίου 2019
  • Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω ηλεκτρονικής φόρμας
  • Για ερωτήματα και διευκρινίσεις παρακαλούμε συμβουλευτείτε τις Συχνές Ερωτήσεις. Εάν έχετε επιπλέον απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Το ωράριο του συγκεκριμένου πεδίου είναι κυλιόμενο, 40 ώρες/6 ημέρες την εβδομάδα (περιλαμβάνει και Σαββατοκύριακα).
  • Υποψήφιοι οι οποίοι έχουν ήδη συμμετάσχει σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΚΠΙΣΝ, καθώς και συγγενείς (έως και τρίτου βαθμού) εργαζομένων και Διοίκησης των ΚΠΙΣΝ ΑΕ, ΕΛΣ και ΕΒΕ, δε μπορούν να υποβάλουν αίτηση
  • Όσοι επιλεγούν θα χρειαστεί να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη μη ύπαρξη καταδίκης για συγκεκριμένα αδικήματα που θα μπορούσαν να σχετιστούν με τη σκοπούμενη πρακτική άσκηση καθώς και για τη μη συγγένεια (έως και τρίτου βαθμού) με εργαζόμενους και Διοίκηση των ΚΠΙΣΝ ΑΕ, ΕΛΣ και ΕΒΕ
 
 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr