Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοιτητές του ΕΜΠ καταγγέλλουν καθηγητή τους για απαράδεκτη συμπεριφορά σε online εξέταση!

Κύριο Φοιτητές του ΕΜΠ καταγγέλλουν καθηγητή τους για απαράδεκτη συμπεριφορά σε online εξέταση!

Αν οι καθηγητές δεν ήταν μία φορά συνεργάσιμοι και πρόθυμοι να λύσουν απορίες σε περίοδο… κανονικής εξεταστικής, τώρα με τα νέα δεδομένα μάλλον κουράζονται ακόμη περισσότερο με τόσες ερωτήσεις και παράπονα που δέχονται αυτές τις μέρες.

Γιατί είμαστε κι εμείς οι φοιτητές ανυπόφοροι ώρες – ώρες, να ζητάμε διευκρινίσεις σε νέους τρόπους διεξαγωγής των εξετάσεων και να επισημαίνουμε τα λάθη που μπορεί να παρουσιάζουν και να επηρεάζουν τη δική μας ακαδημαϊκή τύχη. Λογικά, μπροστά στην ανάγκη του καθηγητή να ξεμπερδεύει με όλα αυτά τα περίεργα που έτυχαν φέτος, δεν έχει δα και τόση σημασία, εξού και οι συμπεριφορές και τα προβλήματα που φτάνουν στ’ αυτιά μας κάθε λίγο και ευλόγως δίνουν στη φετινή εαρινή εξεταστική τον τίτλο της πιο fail ever.

Έτσι, ύστερα από την καταγγελία φοιτητών του ΔΙΠΑΕ, μια νέα ομάδα φοιτητών, του ΕΜΠ αυτή τη φορά, παίρνει σειρά και καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός καθηγητή κατά τη διάρκεια της online εξέτασης. 

Η εν λόγω καταγγελία αναρτήθηκε στη σελίδα foititikoskosmos.gr και αναφέρει τον άσχημο και επιτακτικό τρόπο με τον οποίο μιλούσε ο διδάσκων στους φοιτητές του, όταν οι δεύτεροι επισήμαιναν ένα πρόβλημα στην κατάθεση των απαντήσεων την ώρα της εξέτασης του μαθήματος «Ενεργειακή Οικονομία» και ζητούσαν την επίλυσή του. Η απάντηση του καθηγητή, πέραν από καθόλου βοηθητική, συνοδευόταν επίσης από απαράδεκτο τόνο και ύφος, το οποίο παρέπεμπε περισσότερο σε λοχαγό του στρατού παρά σε καθηγητή πανεπιστημίου, όπως δήλωσαν οι φοιτητές. 

Μάλιστα, και για του λόγου το αληθές, υπάρχει βίντεο με τα όσα καταγγέλλονται, όπου ο διδάσκων ακούγεται να λέει «Τελείωσε, τελείωσε το διαγώνισμα κλείνω την σύνδεση» και ένας φοιτητής να απαντάει στο αυστηρό του ύφος «Ηρεμία, ηρεμία». Σε εκείνο το σημείο είναι που… άναψαν τα λαμπάκια του καθηγητή και απάντησε λέγοντας «Άσε την ηρεμία σε παρακαλώ, και μη μιλάτε, κάνεις τον έξυπνο. Άκου ηρεμία θα απαντήσεις, να σέβεσαι τον καθηγητή σου. Άι να χαθείς από εκεί».

Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι φοιτητές είχαν ξεκινήσει ήδη από τη διαδικασία της ταυτοποίησης, με την απάντηση του καθηγητή σε άτομο που είχε αυτό το θέμα, να είναι: «Δεν μπορείς να ταυτοποιηθείς, δεν μπορείς να δώσεις μάθημα, πρέπει να βγεις από την εξέταση, επόμενος»

Τέλος, όπως αναφέρουν ακόμη, ο ίδιος καθηγητής είχε καθυστερήσει πολύ να κάνει γνωστό τον τρόπο εξέτασης, τον οποίο αποφάσισε να ανακοινώσει το πρωί της Τρίτης, ενώ στη συνέχεια δεν απαντούσε καν στα e-mail. Γενικότερα, δεν είχε πολλή όρεξη να κάνει τη δουλειά του, αφού καταγγέλλουν επίσης πως μετά το πέρας των διαλέξεων εξαφανίστηκε για τρεις εβδομάδες και επανεμφανίστηκε για την εξέταση

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr