Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτό ενδεχόμενο να παραταθεί το εαρινό εξάμηνο για τη διεξαγωγή πρακτικών ασκήσεων!

Κύριο Ανοιχτό ενδεχόμενο να παραταθεί το εαρινό εξάμηνο για τη διεξαγωγή πρακτικών ασκήσεων!

Μπορεί να μη μοιάζει και η τέλεια λύση για κάποιους, αλλά προέχει η ολοκλήρωση του εξαμήνου και να καταφέρουν επιτέλους οι φοιτητές να κλείσουν τις εκκρεμότητες που τους κρατούν μακριά από το πτυχίο. Κι ας σημαίνει αυτό ότι θα πετσοκοπεί λίγο το καλοκαιράκι. 

Η παράταση του εξαμήνου λοιπόν, αποτελεί ένα ενδεχόμενο που μπορεί να ισχύσει, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα των πρακτικών που έχει κοστίσει αρκετό χρόνο, ειδικότερα στους τελειόφοιτους. Όπως δήλωσε χθες ο Υφυπουργός Άγγελος Συρίγος, στόχος είναι οι ασκήσεις (κλινικές, εργαστηριακές, πρακτικές) να πραγματοποιηθούν αυτή τη φορά, ενώ τώρα, επιστρέφει με μια πιο συγκεκριμένη πρόταση, που αφορά τη συνέχιση του εξαμήνου και μετά τις 4 Ιουνίου για όσους έχουν «εγκλωβιστεί» λίγο πριν την κατάκτηση του πτυχίου τους λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Υφυπουργός υπενθύμισε ότι η ακαδημαϊκή χρονιά θα κλείσει εξ αποστάσεως, με στόχο ωστόσο η εξεταστική να διεξαχθεί δια ζώσης, ανάλογα και με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Αυτό το τελευταίο μάς βρίσκει λίγο απροετοίμαστους η αλήθεια είναι, μιας και μπήκαμε στο νέο εξάμηνο με την ψυχολογία ότι οι εξετάσεις θα γίνουν ξανά online.

Επιστρέφοντας στο θέμα των πρακτικών όμως, όπως παραδέχτηκε ο κ. Συρίγος, το πρόβλημα που προκύπτει κατά τη διαδικτυακή διδασκαλία, και ιδιαίτερα στις Σχολές Υγείας, είναι η ύπαρξη φοιτητών που δεν μπορούν να τελειώσουν λόγω εκκρεμοτήτων στις κλινικές/πρακτικές ασκήσεις τους. Γι’ αυτούς λοιπόν, σημείωσε ότι γίνονται συζητήσεις με τις πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων αλλά και την επιτροπή των ειδικών, ώστε να βρεθεί λύση και να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χωρίς να χάσουν το εξάμηνο.

Ας ελπίσουμε λοιπόν η κατάσταση στο τέλος της χρονιάς να έχει βελτιωθεί αρκετά, ώστε να καταστεί δυνατή τουλάχιστον η διενέργεια ασκήσεων για όσους βρίσκονται μια ανάσα μακριά από το πτυχίο τους, γιατί σίγουρα περνάει δύσκολα αυτή η ομάδα φοιτητών και δεν τους αδικούμε καθόλου. Να παλεύεις τόσα χρόνια για ένα χαρτί, να τα βάζεις με δύσκολους καθηγητές και το αγαπημένο τους χόμπι να κόβουν φοιτητές, και το μόνο εμπόδιο που σου απομένει να είναι μια πανδημία… Μη σου τύχει!

 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr