Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα κάνεις το WiFi του σπιτιού σου να πιάνει καλύτερα

Κύριο Πώς θα κάνεις το WiFi του σπιτιού σου να πιάνει καλύτερα

Το ίντερνετ όλοι το βρίζουμε κατά καιρούς, και όμως δεν μας έχει φανεί ποτέ πιο χρήσιμο από ό,τι αυτές τις μέρες του κορονοϊού. Ένα όμως από τα πράγματα για τα οποία μπορεί να συνεχίσουμε να βρίζουμε το ίντερνετ, είναι η ποιότητα της σύνδεσης. Φταίει ο πάροχος, η περιοχή που μένουμε, το ρούτερ μας; Και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;

Όριστε κάποια εύκολα τιπς, που μπορούν να κάνουν το WiFi σας να πιάσει καλύτερα.

Ελαχιστοποιήστε τις συνδεδεμένες συσκευές

Αν είναι συνδεδεμένα τέσσερα λάπτοπ, τέσσερα κινητά και τέσσερα iPad σε ένα έρμο WiFi χαλάει και η ποιότητα της σύνδεσης.

Η τοποθεσία

Το ρούτερ σας πρέπει να είναι τοποθετημένο στο κέντρο του σπιτιού σε ανοιχτό χώρο (προς θεού, όχι μέσα σε ντουλάπι). Ιδανικά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ηλεκτρονικές συσκευές που συνδέεστε, χωρίς να μπλοκάρεται από κάποιον τοίχο ή πόρτα. ‘Αλλες ηλεκτρονικές συσκευές που δεν συνδέονται στο ίντερνετ, από την άλλη πλευρά, είναι καλό να μην είναι κοντά του, γιατί μπορεί να μειώσουν την απόδοσή του.

Το ύψος

Μην τοποθετείτε το ρούτερ στο πάτωμα. Το ρούτερ δουλεύει καλύτερα, όταν βρίσκεται σε κάποιο ύψος, όπως πάνω σε ένα τραπέζι.

 

Αλλάξτε κανάλι στο ρούτερ

Μπορείτε να το κάνετε καλώντας στην εξυπηρέτηση πελατών του παρόχου σας ή ακόμα και εσείς ο ίδιος ακολουθώντας τις οδηγίες που σας δίνει ο πάροχός σας στο σάιτ του. Παράδειγμα 1παράδειγμα 2 και παράδειγμα 3.

Αλλάξτε το ίδιο το ρούτερ

Καμιά φορά για την αργή σύνδεση φταίει το ίδιο το ρούτερ ως ρούτερ. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν έχεις ένα ρούτερ κάποιων ετών πχ πενταετίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο ίδιος ο πάροχος πολλές φορές σου παρέχει δωρεάν νέο ρούτερ, αρκεί να επιστρέψεις το παλιό. Πρέπει βέβαια πρώτα να έχεις κάνει αίτημα στην εξυπηρέτηση πελατών και εκείνο να εγκριθεί. Αλλιώς, μπορείτε να πάρετε εσείς από e-shop ένα καινούριο, το οποίο μπορείτε να βρείτε περίπου στα 25€.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr