sedoni left all cities
sedoni right all cities

Τσιτσιπάς - Μεντβέντεφ 3-0: Οδοστρωτήρας Στέφανος, στα ημιτελικά του Roland Garros

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπέρασε και το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ του οποίου επικράτησε με 3-0 (6-3, 7-6, 7-5) και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Roland Garros που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη (10/6), εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Με αυτή τη νίκη ο Στέφανος πάει στον τέταρτο ημιτελικό σε Γκραντ Σλαμ στην καριέρα του και δεύτερο στο Γαλλικό Όπεν.

 

 

Ο Τσιτσιπάς αν και δυσκολεύτηκε ανά διαστήματα, έμεινε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και εξοπλισμένος με υπομονή, έφτασε σε μία πολύ μεγάλη νίκη - μέχρι την επόμενη. Ο Μεντβέντεφ, που δεν φημίζεται για τις επιδόσεις του στην χωμάτινη επιφάνεια, πάλεψε, έχασε στα σημεία το δεύτερο σετ και υποκλίθηκε στον πολύ φορμαρισμένο Στέφανο Τσιτσιπά.

 

 

Ο Στέφανος μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς, προηγήθηκε με 4-1, έσπασε το σερβίς του Ρώσου και έδειξε από την αρχή της διαθέσεις του. Ο Μεντβέντεφ δεν είχε τις σωστές αντιδράσεις στο πολύ δυνατό σερβίς του Τσιτσιπά, τα βρήκε δύσκολα και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ. Ο Τσιτσιπάς δεν έριξε στιγμή την απόδοσή του και με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, έκλεισε με άνεση το πρώτο σετ και προηγήθηκε 1-0 (6-3).

 

 

 

Και στο δεύτερο σετ, το ξεκίνημα του Στέφανου ήταν πολύ καλό. Ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε με 1-0 στα γκέιμ, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πτοήθηκε, έσπασε το σέρβις του αντιπάλου του και πήρε και πάλι προβάδισμα. Ο Ρώσος αντέδρασε, πήρε πίσω το μπρέικ, ισοφάρισε σε 3-3 στα γκέιμ και προσπέρασε με 4-3 λίγο αργότερα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ. Ο Τσιτσιπάς ισορρόπησε τα πράγματα, έσωσε δύο σετ πόιντ του Μεντβέντεφ και κατέκτησε εντυπωσιακά το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ.

 

 

Ο Τσιτσιπάς μπήκε στο τρίτο σετ με σκοπό να τελειώσει το ματς και να χαμογελάσει εκείνος στο τέλος της βραδιάς. Ο Ρώσος φυσικά δεν ήταν διατεθημένος να παραιτηθεί, εκμεταλλεύτηκε το καλό του ντροπ σοτ, ισοφάρισε 2-2 στα γκέιμ. Τι κι αν ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε με δύο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει το ματς, να πάρει πίσω το μπρέικ του αντιπάλου του και να προηγηθεί μάλιστα με 5-4 στα γκέιμ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Στέφανος δεν κοίταξε ποτέ πίσω και έφτασε στην κατάκτηση του σετ και του ματς με 3-0, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​