sedoni left all cities
sedoni right all cities

10 απο τα καλύτερα βιβλία αυτοβιογραφίας για να ανακλύψεις τον εαυτό σου

Κύριο 10 απο τα καλύτερα βιβλία αυτοβιογραφίας για να ανακλύψεις τον εαυτό σου

Η επιλογή των καλύτερων βιβλίων αυτοβιογραφίας για ανάγνωση μπορεί να είναι μια υποκειμενική απόφαση που βασίζεται στα προσωπικά σας ενδιαφέροντα. Ωστόσο, εδώ είναι μερικές αυτοβιογραφίες με μεγάλη εκτίμηση σε διάφορα είδη που έχουν λάβει κριτική από τους κριτικούς και έχουν απήχηση σε πολλούς αναγνώστες:

Το SpoudaZo.gr σας παρουσιάζει:

«Το ημερολόγιο ενός νεαρού κοριτσιού» της Άννας Φρανκ: Το συγκλονιστικό ημερολόγιο της Άννας Φρανκ εξιστορεί τη ζωή της κρυφής κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και είναι ένα διαχρονικό κλασικό.

«Μακρύς περίπατος προς την ελευθερία» του Νέλσον Μαντέλα: Η αυτοβιογραφία του Μαντέλα αφηγείται το ταξίδι του από τον κρατούμενο έως τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής και είναι μια εμπνευσμένη ιστορία ανθεκτικότητας και ηγεσίας.

«The Glass Castle» της Jeannette Walls: Απομνημονεύματα για μια δυσλειτουργική οικογένεια και το ταξίδι του συγγραφέα να ξεφύγει από τη φτώχεια και να πετύχει.

"Angela's Ashes" του Frank McCourt: Ένα χιουμοριστικό και συγκινητικό απομνημονευμα για το πως είναι να μεγαλώνεις στην Ιρλανδία σε δύσκολες οικονομικές περιόδους.

"Educated" της Tara Westover: Αυτά τα απομνημονεύματα αφηγούνται την ιστορία μιας γυναίκας που μεγάλωσε σε ένα αυστηρό και καταχρηστικό νοικοκυριό, αλλά κατάφερε να απελευθερωθεί, να αποκτήσει εκπαίδευση και να αλλάξει τη ζωή της.

«Born a Crime» του Trevor Noah: Η αυτοβιογραφία του κωμικού προσφέρει μια χιουμοριστική και διορατική ματιά στη ζωή του μεγαλώνοντας στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια του απαρτχάιντ.

«The Year of Living Danishly» της Helen Russell: Ένα συναρπαστικό διήγημα για την εμπειρία μιας Βρετανίδας που ζει στη Δανία και ασπάζεται τον τρόπο ζωής της Δανίας.

«Bossypants» της Tina Fey: Η πνευματώδης και χιουμοριστική αυτοβιογραφία της Tina Fey είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για τους λάτρεις της κωμωδίας και της τηλεόρασης.

"Steve Jobs" του Walter Isaacson: Αν και δεν είναι αυτοβιογραφία, αυτή η βιογραφία του Steve Jobs βασίζεται σε πολυάριθμες συνεντεύξεις με τον συνιδρυτή της Apple και παρέχει μια εις βάθος ματιά στη ζωή και τα επιτεύγματά του.

«Το θράσος της ελπίδας» του Μπαράκ Ομπάμα: Απομνημονεύματα του 44ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών που προσφέρουν πληροφορίες για την προσωπική και πολιτική διαδρομή του.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​