sedoni left all cities
sedoni right all cities

Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) Ξενικά το OpenDCO MOOC

Κύριο Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) Ξενικά το OpenDCO MOOC

Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ανακοινώνει την έναρξη του OpenDCO Μαζικού Ανοικτού Διαδικτυακού Μαθήματος (Massive Open Online Course-MOOC) στις 19 Μαρτίου 2024!

Το MOOC αναπτύχτηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου «OpenDCOOpen Data City Officer», με την DAISSy-ΕΑΠ ως Έλληνα εταίρο, το οποίο στοχεύει να αναπτύξει ένα επαγγελματικό προφίλ με επίκεντρο τα ανοικτά δεδομένα των έξυπνων πόλεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και ένα αρθρωτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα καλύπτει όλες τις διαφορετικές πτυχές του εργασιακού ρόλου της/του Υπεύθυνης/Υπεύθυνου Ανοικτών Δεδομένων Πόλης.

Ä Το OpenDCO MOOC περιλαμβάνει είκοσι (20) εκπαιδευτικές ενότητες και στοχεύει στην απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων στις έξυπνες πόλεις και τα ανοικτά δεδομένα, καθώς και στη διαχείριση και την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών σε ένα πλήθος τομέων, όπως είναι η εκπαίδευση, οι μεταφορές και η υγεία.

Ειδικότερα:

  • Το OpenDCO MOOC ξεκινά στις 19 Μαρτίου 2024 και διατίθεται σε τέσσερεις (4) γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά και Ελληνικά).
  • Η συμμετοχή στο OpenDCO MOOC είναι δωρεάν και η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής γίνεται μέσω φόρμας εγγραφής.
  • Οι εκπαιδευόμενες/εκπαιδευόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς το OpenDCO MOOC, θα λάβουν Πιστοποιητικό ολοκλήρωσης

►Αναλυτικά στοιχεία για το περιεχόμενο του OpenDCO MOOC και τους όρους συμμετοχής, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

►Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο OpenDCO καθώς κι άλλες δράσεις της Ερευνητικής Ομάδας DAISSy-ΕΑΠ:

  • Ιστοσελίδες: http://daissy.eap.gr/enhttps://www.opendatacity.eu/
  • Facebook: @DAISSyResearchGroup, @opendatacityofficer
  • Linkedin: https://www.linkedin.com/in/daissyresearchgroup/ https://www.linkedin.com/groups/9353997/
  • Twitter: @daissy_research
  • Instagram: @daissy_researchgroup
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​