Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα - Κλείνουν νυχτερινά κέντρα, γυμναστήρια, σινεμά, θέατρα

Κύριο Κορονοϊός: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα - Κλείνουν νυχτερινά κέντρα, γυμναστήρια, σινεμά, θέατρα

Συνολικά 117 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταμετρώνται μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, νέο πακέτο έκτακτων μέτρων προστασίας, όπως το κλείσιμο των δικαστηρίων, κινηματογράφων, θεάτρων και κέντρων διασκέδασης.

Από τα 117 επιβεβαιωμένα κρούσματα - μεταξύ αυτών και ο 66χρονος που απεβίωσε στο νοσοκομείο της Πάτρας - τα 107 έχουν γνωστή σύνδεση και τα 18 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Μόλις τα 37 νοησηλεύονται στα νοσοκομεία (σ.σ.: τρία εκ των οποίων στη ΜΕΘ) και οι υπόλοιποι αναρρώνουν στις οικίες τους, όπου είναι σε καθεστώς καραντίνας.

Από τα κρούσματα αυτά του κορονοϊού 82 είναι εισαγόμενα, 25 είναι επαφές τους και 10 χαρακτηρίζονται «ορφανά», που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο στην κοινότητα και δεν γνωρίζουμε την πηγή μετάδοσης.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε ότι έλαβε εξιτήριο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα, η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και το παιδί της.

Κλείνουν δικαστήρια, κέντρα διασκέδασης και γυμναστήρια

Όπως ανακοίνωσε, ο κ. Τσιόδρας, κλείνουν για 15 ημέρες παιδότοποι, θέατρα, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, δικαστήρια και γυμναστήρια ενώ για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα αποφασίσει αρμοδίως το υπουργείο Πολιτισμού.

Να διευκρινιστεί πως δεν θα κλείσουν εστιατόρια και καφετέριες.

Όσον αφορά στα μουσεία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ελεγχόμενη ροή, δηλαδή να γίνονται δεκτές οργανωμένες ομάδες κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του εκάστοτε μουσείου.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε απευθύνει έκκληση για υπευθυνότητα προς όλους τους πολίτες.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι το σημαντικότερο μέτρο είναι ο αυτοπεριορισμός των ατόμων με συμπτώματα ίωσης. Το πότε θα έχουμε καλή εικόνα για το τι συμβαίνει με τον ιό στη χώρα μας θα το ξέρουμε σε 2-3 βδομάδες. Η κατάσταση πάντως ήταν αναμενόμενη. Τα μέτρα που πήραμε έχουν συντελέσει στην καθυστέρηση της εξέλιξη της νόσου.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

Copyright © SpoudaZO.gr