sedoni left all cities
sedoni right all cities

cityguide 728x150 city

Θέατρο Λιθογραφείον

Το Λιθογραφείον ιδρύθηκε το 2000 από τη θεατρική ομάδα Βιομηχανική και τον δραστήριο Φάνη Δίπλα,ο οποίος είχε την ευθύνη λειτουργείας του μέχρι και το 2014.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται,κατασκευάστηκε το 1939 στην Πάτρα,και στέγασε το περίφημο τυπογραφείο της οικογένειας Διακίδη,μέχρι και το 1975.Το κτίριο αποτελεί  χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και διατηρεί τον μοναδικό του χαρακτήρα  και την εντελώς ξεχωριστή του ατμόσφαιρα,διαθέτοντας τον πλέον άρτιο θεατρικό και οπτιακουστικό εξοπλισμό.

Από το 2014 την ευθύνη του θεάτρου έχει η ομάδα Πολιτισμού και Επικοινωνίας area 51,με υπεύθυνο τον Δημήτρη Τουλίατο και αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δραστήριους πολιτιστικούς  πόλους της Πάτρας,με πλήρη προγραμματισμό,δικές τους παραγωγές και διοργανώσεις,αλλά και με συνεργασίες με τους σημαντικότερους φορείς πολιτισμού της χώρας.

Διαθέτει 3 διαφορετικούς χώρους:την κεντρική Σκηνή,που φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις,μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες,προβολές και συνεδριακές εκδηλώσεις,τον πάνω χώρο,ο οποίος είναι μια δεύτερη θεατρική σκηνή εώς 58 θέσεων,αλλά και μια αίθουσα σεμιναρίων,εργαστηρίων,μαθημάτων,χορού και εκθέσεων.

Το cafe Φουαγιέ,πέρα από την καθημερινή λειτουργεία ενός cafe,λειτουργεί και σαν χώρος για μικρότερες εκδηλώσεις,συναντήσεις,προβολές,λέσχες ανάγνωσης,εκθέσεις,παρουσιάσεις κλπ.

Το λιθογραφείον είναι το πρώτο θέατρο στην Ελλάδα που πραγματοποιεί κρατήσεις μέσω της σελίδας του στο facebook.

Πηγή:215 πρόσωπα BEST

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Θέατρο Θέατρο act »