sedoni left all cities
sedoni right all cities

2ος κύκλος ReGeneration

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε o πρώτος κύκλος του ReGeneration, του καινοτόμου προγράμματος αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, που κέρδισε το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων, αλλά και γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ενώ σε λίγες μέρες ξεκινά ο δεύτερος κύκλος! 

Το πρόγραμμα αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους κάθε ειδικότητας από την Ελλάδα, και έχει ως βασικούς υποστηρικτές την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) και την Coca-Cola Hellas. Στόχος του είναι η εκμάθηση επικοινωνιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων, μέσα από μία σφαιρική εμπειρία μάθησης, ώστε οι νέοι να εξασφαλίσουν ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα στη χώρα μας. Βασικά χαρακτηριστικά του ReGeneration είναι ηπροσφορά εξάμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε εταιρικό περιβάλλον, η εντατική εξειδικευμένη εκπαίδευση, η καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από εθελοντική εργασία σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου και οι στόχοι του δεύτερου κύκλου που θα ξεκινήσει στις 14 Απριλίου 2015, παρουσιάστηκαν σε μία ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου και σηματοδοτήθηκε από την παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου από τηνCoca-Cola Hellas, GlaxoSmithKline, Dow Chemical, Dow Hellas A.E., Asset Ogilvy Public Relations, ΚΕΜΕΛ Aephoria.net, SponsorValue Ελλάς Α.Ε.. Συγκεκριμένα, στον πρώτο κύκλο συμπληρώθηκαν περισσότερες από 2.800 αιτήσεις και καλύφθηκαν 55 θέσεις εργασίας σε 21 κορυφαίες εταιρείες διαφόρων κλάδων. Ταυτόχρονα, για την επιτυχία του προγράμματος,περισσότερες από 25 εταιρείες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, ενώ 120 εθελοντές αφιέρωσαν πάνω από 6.000 ώρες εργασίας σε ΜΚΟ.

Οι 21 εταιρίες που προσέφεραν θέσεις πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια του α’ κύκλου του προγράμματος ReGeneration είναι:

 1. Abbvie Pharma
 2. ANT1
 3. Athenian Brewery
 4. Bold Ogilvy
 5. Coca-Cola Hellas
 6. Coca-Cola 3E
 7. Eurobank Group
 8. GlaxoSmithKline
 9. Janssen
 10. Johnson & Johnson
 11. ΚΑΥΚΑΣ
 12. MetLife
 13. Microsoft
 14. Mytilineos Holdings
 15. Nestle
 16. Pfizer
 17. Sanofi
 18. TITAN
 19. TNT
 20. Travelplanet24
 21. Xrated

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υποστηρίζει η Ελληνική Πρωτοβουλία,  τον Σεπτέμβριο του 2014 ανακοίνωσε τη στήριξή της στο ReGenerationμε στόχο την επιτυχία αλλά και τη μετέπειτα επέκταση του προγράμματος. Ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε σχετικά: «Το ReGeneration είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ανταποκρίνεται σε έναν από τους κεντρικούς στόχους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, αυτόν της δημιουργίας ευκαιριών για τη νέα γενιά της χώρας μας. Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το πρόγραμμαReGeneration, καθώς μέσω αυτού βοηθάμε κι εμείς δεκάδες νέους ανθρώπους να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, και να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα σε μερικές από τις κορυφαίες εταιρείας της χώρας μας».

Αν θες και εσύ να γίνεις μέρος του πρωτοποριακού προγράμματος πρακτικής άσκησης και να ξεχωρίσεις, δήλωσε συμμετοχή έως τις 30 Απριλίου, στο www.regeneration.gr.

Ο 2ος κύκλος υποβολής συμμετοχών στο πρόγραμμα ξεκινάει στις 14/04 και ολοκληρώνεται στις 30/04. 

Οι επιτυχόντες θα  ξεκινήσουν την απασχόλησή τους στις εταιρείες στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Λίγα λόγια για τους Global Shapers

Η κοινότητα των Global Shapers είναι μια πρωτοβουλία του World Economic Forum, του διεθνούς μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που εδρεύει στην Ελβετία. Η κοινότητα των Global Shapers αποτελείται από ένα δίκτυο Hubs που ιδρύονται και διοικούνται από νέους με ιδιαίτερες δυνατότητες, ξεχωριστά επιτεύγματα και όραμα να συνεισφέρουν στην κοινωνία στην οποία ζουν. Τα προσωπικά τους επιτεύγματα, το ηγετικό τους προφίλ και η διάθεσή τους να ξεχωρίσουν με τη δράση τους, είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής τους. Πρωταρχικός στόχος τους είναι να δημιουργούν δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των προβλημάτων της κοινωνίας. Το World Economic Forum Global Shapers Athens Hub ξεκίνησε τη δράση του το Σεπτέμβριο του 2011.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​