sedoni left all cities
sedoni right all cities

Εκπαιδευτικές δράσεις Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ 2016-2017

 Ξεκινούν οι Εκπαιδευτικές Δράσεις του Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που συνεχίζει δυναμικά τη λειτουργία του με τη μόνιμη έκθεση «Οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας» που εμπλουτίζεται συνεχώς και 2 περιοδικές εκθέσεις που θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-2017.

 Στο πλαίσιο της μόνιμης έκθεσης, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-2017, οι σχολικές ομάδες θα μπορούν να συμμετάσχουν και πάλι στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες μετά την υλοποίησή τους για ένα μεγάλο διάστημα, έχουν αξιολογηθεί και βελτιωθεί, καθώς και σε νέες:

 Για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση:

 1. «Το ταξίδι της φωνής» για το Νηπιαγωγείο και Α και Β Δημοτικού
 2. «Τα μηνύματα κρύφτηκαν στο μουσείο» για Νηπιαγωγείο και  Α και Β Δημοτικού
 3. «Ραδιο-φωνάζοντας» για το Νηπιαγωγείο και Α και Β Δημοτικού
 4. «Περιπέτειες στην Αραχνοϊστόπολη» για το Νηπιαγωγείο και Α και Β Δημοτικού
 5. «Τι, τι, τι είναι μέσα στο κουτί/Υπολογιστής» για το Νηπιαγωγείο και Α και Β Δημοτικού
 6. «Ανακαλύπτοντας το σπίτι του Μουσειάκη» για το Νηπιαγωγείο και Α και Β Δημοτικού
 7. «Η επικοινωνία παλιά και σήμερα» για Γ και Δ Δημοτικού
 8. «Ζωντανεύω το ραδιόφωνο» για Γ και Δ Δημοτικού
 9. «Τα Μυστικά του Διαδικτύου» για Γ και Δ Δημοτικού
 10. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί ο τηλέγραφος» για Ε και ΣΤ Δημοτικού
 11. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το τηλέφωνο»  για Ε και ΣΤ Δημοτικού
 12. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο διαδίκτυο»  για Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού
 13. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το ραδιόφωνο» για Ε και ΣΤ Δημοτικού
 14. «Μια ιστορία για τον ήχο» για Ε και ΣΤ Δημοτικού (ΝΕΟ από 1/1/2017)

 Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

 1. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί ο τηλέγραφος» για Γυμνάσιο
 2. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το τηλέφωνο» για Γυμνάσιο και Λύκειο
 3. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το κινητό τηλέφωνο» για Γυμνάσιο και Λύκειο
 4. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το ραδιόφωνο» για Γυμνάσιο και Λύκειο
 5. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο διαδίκτυο»  για Γυμνάσιο
 6. «Ήχος: ένα ταξίδι με τα κύματα» για Γυμνάσιο και Λύκειο

 Από τις 15 Οκτωβρίου 2016 έως τις 30 Ιανουαρίου 2017 θα υλοποιείται παράλληλα η Εκπαιδευτική Δράση «Ταξίδι με τη φωτο-χρονο-μηχανή» για Μαθητές Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο της Περιοδικής Έκθεσης Φωτογραφίας με τίτλο «Τηλε-επικοινωνώ». Η παραπάνω έκθεση είναι το αποτέλεσμα ενός Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας με τον ίδιο τίτλο που προκήρυξε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στις αρχές 2016, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, στον οποίο συμμετείχαν παιδιά, έφηβοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και άλλοι ενήλικοι.

 Την άνοιξη του 2017 θα πραγματοποιηθεί άλλη μια περιοδική έκθεση. Το θέμα και οι λεπτομέρειες της έκθεσης αυτής θα κοινοποιηθούν αργότερα.

 Η είσοδος και η συμμετοχή στις Εκπαιδευτικές Δράσεις στην μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις  του ΜΕΤ  είναι δωρεάν. Κάθε εκπαιδευτική δράση έχει διαφορετική διάρκεια που κυμαίνεται από 1-2 ώρες. Οι επισκέψεις των σχολείων στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-2017 μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη λόγω έλλειψης προσωπικού.

 Το Μουσείο είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 -14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες. Είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

 Για συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία με το προσωπικό του Μουσείου για να καθοριστεί η ημερομηνία και η ώρα της επίσκεψης στα τηλέφωνα 2610 996732, 969972, 969973. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΜΕΤ στη σελίδα:

 https://www.facebook.com/pages/Museum-of-Science-and-Technology/109823479058588

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​