sedoni left all cities
sedoni right all cities

Ποτέ μην ξεκινάτε την ημέρα σας διαβάζοντας emails

Αν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Συμβουλές από έναν ειδικό.


Για να αποδίδω καλύτερα όταν εργάζομαι, έχω καθιερώσει ένα πρωινό τελετουργικό που μεγιστοποιεί την ενέργεια, την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά μου όλη την ημέρα.

του Σκοτ Λι*

Φροντίστε να αρχίζετε σωστά την ημέρα σας. Εγώ ξυπνάω συνήθως στις 6 – δεν χρειάζεται να σας πω πόσο κρίσιμο είναι να ξυπνάς νωρίς. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν την ημέρα τους διαβάζοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ακούγοντας μηνύματα στον τηλεφωνητή. Αλλά αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος για να ξεκινάς την ημέρα σου, αντιδρώντας σε ένα ερέθισμα.

Αντιθέτως, για τα πρώτα 20 λεπτά αφήνω το μυαλό μου να λειτουργήσει δημιουργικά και σκέφτομαι τι θέλω να πετύχω μέσα στην ημέρα. Χρησιμοποιώ την ώρα αυτή για να σκεφτώ την υπόλοιπη ημέρα με τρόπο θετικό, εστιάζοντας στις επιτυχίες που θα έχω. Ακόμα και μικρές δόσεις θετικής ενέργειας βελτιώνουν τη διάθεση και την οπτική μου.

Μόλις ολοκληρώσω αυτή τη διαδικασία, ξεκινάω τα υπόλοιπα: βλέπω τα email, κανονίζω ραντεβού, ορίζω καθήκοντα. Βγάζοντας εξαρχής αυτές τις ευθύνες από τον δρόμο μου, μπορώ να εστιάσω καλύτερα στα πιο απαιτητικά πρότζεκτ.

Πέρυσι, ταξίδεψα για 186 ημέρες. Όταν είμαι σπίτι, δίνω προτεραιότητα στο να περνάω χρόνο με τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πρωινό μαζί. Επίσης, επιδιώκουμε να ξεκινάμε την ημέρα με ήρεμο τρόπο, σε αντίθεση με τη φρενίτιδα της υπόλοιπης ημέρας στη δουλειά (ή στο σχολείο, για τα παιδιά).

Όταν φτάνω στο γραφείο, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να επικοινωνώ με τους συναδέλφους μου. Θέλω να ξέρω τι συμβαίνει στην εταιρεία – να καταλάβω πού χρειάζομαι και πώς μπορώ να βοηθήσω με υπάρχοντα πρότζεκτ. Η εμπλοκή με τα μέλη της ομάδας μου νωρίς μέσα στην ημέρα με διατηρεί στην πραγματικότητα.

Επιπλέον, διαβάζω ειδήσεις το πρωί. Διαβάζω τα πάντα – εσωτερική επικαιρότητα, διεθνείς ειδήσεις, οικονομικά, αθλητικά – γιατί είναι απαραίτητο να διατηρώ σε εγρήγορση το μυαλό μου.

Τέλος, είναι σημαντικό να έχετε μια πρωινή ρουτίνα που δουλεύει και τα σαββατοκύριακα. Αντιμετωπίζω τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή σαν ευκαιρία για να επαναφορτίζω τις μπαταρίες μου. Λατρεύω την ποδηλασία, και η άσκηση καταπολεμά το άγχος, βελτιώνει τη μνήμη και δίνει ενέργεια. Όλα αυτά είναι συστατικά μιας επιτυχημένης επαγγελματικής ζωής.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​