sedoni left all cities
sedoni right all cities

Η μόρφωση δυναμώνει την καρδιά!

Κύριο Η μόρφωση δυναμώνει την καρδιά!

Ξέραμε πως την καρδιά μας τη βοηθά, η καλή διατροφή, η άθληση, η καλή παρέα. Τώρα οι επιστήμονες του University College Λονδίνου (UCL), Οξφόρδης και Λωζάνης, με τον Τάαβ Τίλμαν από το τμήμα Επηδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του UCL να ηγείται των ερευνών στις οποίες έλαβαν μέρος 543.000 άνθρωποι, προσθέτουν στη λίστα κάτι που δεν το φανταζόμασταν: τις σπουδές!

Έτσι, τα 4 χρόνια τα οποία χρειαζόμαστε τυπικά για να τελειώσουμε τις σπουδές μας σε Ανωτάτη Εκπαίδευση, παράλληλα και αδιευκρίνιστα ακόμα, απαλλασόμαστε και από το 1/3 των λόγων που θα μας δημιουργούσαν καρδιακά επεισόδια κάποια στιγμή στο μέλλον, μέσω της στεφανιαίας νόσου η οποία είναι υπαίτια για εμφράγματα, καρδιακή ανεπάρκεια κ.α.

Ακόμα καλύτερα τα πράγματα για όσους εκ φύσεως τέρπωνται από τις σπουδές και τα γράμματα μιας και παρουσιάζουν χαμηλή προδιάθεση για κάπνισμα και υπερφαγία, συνήθειες που δημιουργούν στην καρδιά θανάσιμο κλοιό.

Φαίνεται να υπάρχει κάτι στις σπουδές που μας ηρεμεί και μας δυναμώνει. Ενώ πολλά μπορούμε να υποθέσουμε και μάλιστα ορθώς, για το πως επιδρά η μόρφωση στη ζωή μας, όπως πχ ότι μας εξασφαλίζει ένα πιο σίγουρο μέλλον, με περισσότερες απολαβές, ότι μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε περισσότερες καταστάσεις, ότι μαθαίνουμε να ηρεμούμε προκειμένου να διαβάσουμε, ότι πολλές φορές αγαπούμε αυτό που σπουδάζουμε, παρ’όλ’ αυτά δεν έχει τεκμηριωθεί τίποτα ακόμα σε επιστημονικό επίπεδο.

Έτσι ο κύριος Τίλμαν και η ομάδα του προσέφερε στην επιστήμη ένα ακόμα μυστήριο από τον κόσμο της πραγματικότητας που συχνά δε μας αποκαλύπτει τα μυστικά της αλλά μόνο μας επιτρέπει να δούμε και να αναρωτηθούμε τον θαυμαστό τρόπο που λειτουργούν και αναμειγνύωνται η Ύλη με το Πνεύμα!

Χαίρει άκρας υγείας λοιπόν εκείνος που μεγαλώνει αεί διδασκόμενος! Εκπληκτικά εκπαιδευτικά προγράμματα προτείνονται στη σελίδα μας την Εναλλακτική Agεnda, που αν και ήμασταν σίγουροι για τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται στο κοινό μας, τώρα μπορούμε να υπερηφανεύομαστε και για την διατήρηση της καρδιακής τους υγείας!

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πώς να βρείτε την ιδανική εργασία για εσάς Run Greece »

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

11°C

Πάτρα

Αρκετή Συννεφιά

Υγρασία: 48%

Άνεμος: 6.44 km/h

  • 23 Ιαν 2018 11°C 2°C
  • 24 Ιαν 2018 8°C 3°C