sedoni left all cities
sedoni right all cities

Το τελευταίο επεισόδιο του ‘Game of Thrones’ έσπασε το χειρότερο ρεκόρ της σειράς

Κύριο Το τελευταίο επεισόδιο του ‘Game of Thrones’ έσπασε το χειρότερο ρεκόρ της σειράς
Το μοναδικό ρεκόρ που η σειρά δεν θα ήθελε ποτέ να έχει ξεπεράσει.
Για την πλειοψηφία κοινού και κριτικών μετά το ‘Last of the Starks’ - το 4ο επεισόδιο του 8ου κύκλου Game of Thrones’ που σε γενικές γραμμές απογοήτευσε - το πέμπτο και προτελευταίο επεισόδιο στην ιστορία της σειράς θα ήταν αυτό που θα έσωζε ή θα καταδίκαζε τελικά τη σεζόν. Το make it or break it της αυλαίας μιας σειράς που επηρέασε και διαμόρφωσε σε τεράστιο βαθμό την ποπ κουλτούρα της δεκαετίας.

Το ‘The Bells’ όμως κατάφερε κάτι σπάνιο. Ένωσε για δεύτερη φορά το μεγαλύτερο μέρος των τηλεθεατών με τους κριτικούς τηλεόρασης - ένα στόμα, μια φωνή. Χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει πως η σκηνοθεσία του Miguel Sapochnik, η δουλειά του καστ και η δεξιοτεχνία του συνεργείου από τα εφέ μέχρι τα κοστούμια, δεν αναφέρονται συνεχώς ως οι κερδισμένοι του στοιχήματος. Ή ότι δεν υπάρχουν φαν που λάτρεψαν το επεισόδιο. Όταν μιλάμε όμως για μαζικό ντου, το ‘The Bells’ έχει γίνει ήδη τρανταχτό παράδειγμα. Και το ‘Lost’ ακόμη που αποκαθηλώθηκε μετά το τέλος του, όσον αφορά τη σύμπνοια κριτικής και κοινού συγκεκριμένα, ήταν περισσότερο διχαστικό παρά ομόφωνα κακό. Αυτό φαίνεται ακόμη στις πολύ αξιοπρεπείς βαθμολογίες που είχε και έχει στο Rotten Tomatoes, στη γνωστή ιστοσελίδα που βγάζει ένα σκορ μέσου όρου από τις βαθμολογίες των σινε/τηλε-κριτικών.

Μέχρι πρόσφατα λοιπόν, το μετάλλιο για τη χαμηλότερη βαθμολογία στο ‘Game of Thrones’ το κρατούσε το ‘Unbowed, Unbent, Unbroken’ με 54%, το επεισόδιο βιασμού της Sansa Stark. Η σειρά τότε, δεν είχε μόνο διαλέξει να της δώσει ένα storyline των βιβλίων που δεν ανήκε ποτέ σε εκείνη, αλλά φρόντισε να μετατοπίσει την οπτική της σκηνής από εκείνη, στον Theon. Με αυτόν τον τρόπο, η έμφαση δόθηκε στον δικό του πόνο ως μάρτυρας του γεγονότος και όχι στην ίδια τη Sansa που βίωνε ό,τι πιο τραυματικό είχε ζήσει ως τότε. Το επεισόδιο, όπως ήταν φυσικό, κατακρεουργήθηκε.

Όταν έκανε πρεμιέρα το ‘Last of Starks’ με το 57% του όμως, το ‘Unbowed, Unbent, Unbroken’ απέκτησε μετά από τρία χρόνια ανταγωνισμό. Δεν πήρε ωστόσο τη σκυτάλη για το επεισόδιο με τη χαμηλότερη βαθμολογία. Αυτό το κέρδισε με το σπαθί του το ‘Bells’, με σκορ που, αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, φτάνει το 47%. Και λέω αυτή τη στιγμή που μιλάμε, γιατί κι αυτό ξεκίνησε στα 50%’s αλλά πέφτει καθημερινά.

Με αυτές τις βαθμολογίες, το συνολικό σκορ της τελευταίας σεζόν του ‘Game of Thrones’ έχει πέσει στο 71% που, σύμφωνα με το site, σημαίνει πως το φινάλε της σειράς θα πρέπει να σκοράρει άνω του 89% για να φτάσει τη σεζόν στο στάτους των προηγούμενων. Τουλάχιστον στο 91% δηλαδή που έχει ο 1ος κύκλος. Είναι μαθηματικά βέβαιο δηλαδή, ότι η 8η σεζόν θα καταλήξει να είναι η lowest-rated από όλες. Όσο για το σκορ του κοινού, αυτό βρίσκεται στο 43%. Για τη σύγκριση, η τελευταία σεζόν του ‘Lost’ βρίσκεται στο 82% από κριτικούς και 83% από το κοινό.

Τα βασικά παράπονα για το ‘Bells’ εστιάζουν στο άδειασμα της τελευταίας μάχης, στις σεναριακές ευκολίες και, κυρίως, στα character arcs που δεν φαίνεται να κλείνουν με ικανοποιητικό τρόπο, με τη βιαστική στροφή της Daenerys να παίρνει προτεραιότητα στη λίστα με τις αστοχίες.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​