sedoni left all cities
sedoni right all cities

Έρευνα έδειξε ότι όσοι παίζουν PlayStation είναι πιο έξυπνοι από τους Xboxάκηδες!

Κύριο Έρευνα έδειξε ότι όσοι παίζουν PlayStation είναι πιο έξυπνοι από τους Xboxάκηδες!

«Να πάρω το PS5 ή το Xbox Series S;», «Ή μήπως κανένα από τα δύο;», «Ή και τα δύο;;»… είναι κάποια από τα ερωτήματα που βασανίζουν πολύ κόσμο εκεί έξω.

Το βλέπουμε καθημερινά σε forums, σε βιντεάκια στο YouTube, ακόμη και σε εκτενή άρθρα για το ποια είναι τα συν και τα πλην της κάθε κονσόλας, ποια είναι η πιο vfm και ποια εν τέλει επιβάλλεται να έχεις.

Κακά τα ψέματα, η κονσόλα με τη μεγαλύτερη απήχηση, το μεγαλύτερο (αριθμητικά) κοινό και το μεγαλύτερο promotion είναι αυτή της Sony. Είτε μιλάμε για το 1, το 2, το 3, το 4, ακόμη και το 5. Sorry, Microsoft.

Ωστόσο, μία έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει όσους διάλεγαν τόσα χρόνια το PS και να πείσει εκείνους που ψηφίζουν Xbox δαγκωτό… να το ξανασκεφτούν. Πώς;

Καταλήγοντας στο ότι τα άτομα που προτιμούν το PlayStation είναι και πιο έξυπνα!

Let me stop you here. Προτού αρχίσεις την γκρίνια και τα κραξίματα περί fake ειδήσεων και όλα τα σχετικά (αν είσαι hater του PS, μάλλον το κάνεις ήδη), ρίξε μια ματιά στα παρακάτω. 

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Royal Pandaτέσταρε 1001 gamers για τις νοητικές τους ικανότητες και για το πώς αντιλαμβάνονται ορισμένες καταστάσεις και πράγματα. Πιο συγκεκριμένα, ασχολήθηκε με τη λεκτική νοημοσύνη τους, τη μαθηματική τους ικανότητα, την οπτική τους αντίληψη και την κρίση τους, αφότου πρώτα τους έκανε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τις gaming συνήθειές τους.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από κάθε υποψήφιο συγκρίθηκαν στη συνέχεια μεταξύ τους, έτσι ώστε να βγουν τα αντίστοιχα metrics και στατιστικά στοιχεία για το IQ level του κάθε παίκτη, ανάλογα με την κονσόλα που δήλωσε ότι χρησιμοποιεί.

Και ναι, κάπως έτσι βγήκε το συμπέρασμα ότι οι gamers του Xbox δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο του PlayStation. 

Οκ, είναι ένα πολύ μικρό δείγμα τα 1001 άτομα και κάποιους τους συμφέρει και κάποιους άλλους όχι. Τους PC gamers ας πούμε, τους έρχεται κουτί, μιας και τους παρουσιάζει σαν τους εξυπνότερους όλων, γεγονός που και έχει επιβεβαιωθεί και από παλαιότερες αντίστοιχες έρευνες.

Η συγκεκριμένη όμως, δείχνει ότι οι παίκτες των PC έχουν κατά μέσο όρο 112.3 IQ, του PlayStation 110.7, ενώ του Xbox, μόλις 103.8. Λίγο πιο κάτω βρίσκουμε τους gamers του Nintendo Switch με 101.3 IQ και στο τέλος αυτούς των κινητών τηλεφώνων με 99.4.

Βάσει των παραπάνω αριθμών, βγάλε ό,τι συμπέρασμα γουστάρεις. Δε σου λέω προφανώς να αρχίσεις να πουλάς μούρη στον Κωστάκη, επειδή εσύ έχεις PS5 κι εκείνος Xbox S, αλλά αφήνω αυτή την έρευνα εδώ, να υπάρχει, μιας κι εγώ ο ίδιος είμαι λάτρης και πιστός gamer των κονσολών της Sony (not sponsored).

 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​