sedoni left all cities
sedoni right all cities
Καλωσήρθες επισκέπτη

Τέμπη: Απεργούν οι σιδηροδρομικοί την Πέμπτη - «Ημέρα περισυλλογής και θρήνου»

Κύριο Τέμπη: Απεργούν οι σιδηροδρομικοί την Πέμπτη - «Ημέρα περισυλλογής και θρήνου»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών την Πέμπτη (02/03) μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

 

Οι σιδηροδρομικοί καταγγέλλουν ότι το τραγικό δυστύχημα ήταν το αποτέλεσμα της διαχρονικής απαξίωσης του ελληνικού σιδηρόδρομου από τις κυβερνήσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Σιδηροδρομικών

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ως και οι Διοικήσεις του συνόλου των Πρωτοβαθμίων Σωματείων που λειτουργούν στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, σε έκτακτη συνεδρίασή τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 02 Μαρτίου 2023 του συνόλου του προσωπικού που απασχολείται σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες.

Πλέον ο πόνος έγινε οργή για τις δεκάδες των νεκρών και των τραυματιών συναδέλφων και συμπολιτών μας.

Η απαξίωση που διαχρονικά επέδειξαν οι Κυβερνήσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των Τεμπών.

Δυστυχώς τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας, πετιούνται μόνιμα στον κάλαθο των αχρήστων.

Σήμερα η Σιδηροδρομική οικογένεια είναι φτωχότερη.

Σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη.

Η επόμενη μέρα είναι ημέρα περισυλλογής και θρήνου για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας.

Αύριο 02/3/2023, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της Π.Ο.Σ. και των Σωματείων – Μελών της στον 9Ο όροφο του κτιρίου του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3) στις 10.00’.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ

«Στάση εργασίας για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ μεταξύ 12:00 – 15:00.

Το σωματείο εξήγγειλε της στάση εργασίας λόγω Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ. οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 11:35, ενώ όλοι οι σταθμοί θα ανοίξουν και πάλι για το επιβατικό κοινό στις 14:45, οπότε και θα αναχωρήσουν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς της Γραμμής 1.

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά».

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​