sedoni left all cities
sedoni right all cities

Εθνική Πόλο Ανδρών: ΑΣΗΜΕΝΙΟ μετάλλιο στο Παγκόσμιο! – “Λύγισε” στα πέναλτι από την Ουγγαρία

Κύριο Εθνική Πόλο Ανδρών: ΑΣΗΜΕΝΙΟ μετάλλιο στο Παγκόσμιο! – “Λύγισε” στα πέναλτι από την Ουγγαρία

Η Εθνική μας στο Πόλο “λύγισε” στα πέναλτι από την Ουγγαρία (14-13) και έχασε μέσα από τα χέρια της το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έτσι ολοκλήρωσε την πορεία της τερματίζοντας δεύτερη, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο!

Η Εθνική Πόλο Ανδρών έφτασε μία…ανάσα από το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε στα πέναλτι (14-13) από την Ουγγαρία, όμως κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο!

Σ’ έναν συγκλονιστικό τελικό, οι παίκτες του Βλάχου προσπάθησαν να πάρουν το πλεονέκτημα στην αρχή με το 1-0 του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, όμως οι Ούγγροι είχαν απάντηση και πέρασαν μπροστά με 4-2 στην πρώτη περίοδο. 

Στο φινάλε, ο Γκιουβέτσης έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα, με τον Μάνχερτζ να ισοφαρίζει σε 7-7, σκορ με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος.Κάπου εκεί, το ματς είχε γίνει ντέρμπι, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα με το 10-10 ουσιαστικά να στέλνει και τις δύο ομάδες στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.Εκεί, οι Ούγγροι σκόραραν σε όλα, με την Ελλάδα και τον Παπαναστασίου να αστοχεί στο τέλος και να χάνει το χρυσό μετάλλιο.

Λίγο μετά το φινάλε του τελικού, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, εμφανίστηκε φανερά συγκινημένος και απογοητευμένος, ζητώντας συγγνώμη από τον κόσμο για την απόφασή του να πάρει τάιμ άουτ 37″ πριν το τέλος με το σκορ στο 10-10 και την Ελλάδα να έχει παίκτη παραπάνω.

Συγγνώμη δεν μπορώ να μιλήσω. Οφείλω μία συγγνώμη στα παιδιά, έκανα το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή μου σε μία φάση η οποία θα έκρινε τον τελικό, που πήρα τάιμ άουτ στο τέλος και ήμασταν δύο-ένας μπροστά για να βάλουμε γκολ. Νομίζω ότι ήταν η χειρότερη φάση της ζωής μου στην πιο σπουδαία στιγμή της Εθνικής ομάδας. Συγγνώμη από τα παιδιά και όλο τον κόσμο.

 

Εχουμε προσδοκίες, το πιστέψαμε, ίσως να το αξίζαμε κιόλας, νομίζω πως χάσαμε στο τελευταίο λεπτό μια κλασική ευκαιρία για να βάλουμε γκολ, να περάσουμε μπροστά και μετά το λάθος σε αυτό το τάιμ άουτ νομίζω ότι μας χάλασε όλο το μομέντουμ.

Κρίμα, κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλο το τουρνουά, φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Ελπίζω ότι θα έρθουν και άλλες ευκαιρίες, αυτή η ομάδα νομίζω ότι θα έχει και άλλες ευκαιρίες αλλά σήμερα ήταν μοναδική.Θέλουμε ο κόσμος να μας αγαπήσει, αν το καταφέραμε είναι σπουδαίο. Όταν θα φτάσουμε στην Ελλάδα θα καταλάβουμε πως κάναμε κάτι σπουδαίο, απλά δεν πετύχαμε το απόλυτο. Δεν ξέρω για πόσο θα μας στοιχοιώνει αυτό”.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-1, 3-2, 3-3, Πεν: 14-13 (10-10 Κ.Δ)

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Γκίλλας, Τζωρτζάρος

Ουγγαρία: Λεβάι, Ανγκιάλ, Μάνχερτζ 3, Πολ, Βάμος 2, Νάγκι, Ζάλανκι 3, Φέκετε 1, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ 1, Μόλναρ, Βόγκελ

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​