sedoni left all cities
sedoni right all cities

Οι νικητές των Βραβείων Ωνάση 2023

Κύριο Οι νικητές των Βραβείων Ωνάση 2023

Τρεις κορυφαίοι ακαδημαϊκοί παγκοσμίως βραβεύονται για τη συμβολή τους στα Χρηματοοικονομικά, το Διεθνές Εμπόριο και τη Ναυτιλία. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στο Guildhall του Λονδίνου.

Τα Βραβεία Ωνάση απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε διακεκριμένες προσωπικότητες και οργανισμούς διεθνούς κύρους, στους τομείς των Χρηματοοικονομικών, του Διεθνούς Εμπορίου και της Ναυτιλίας. Θεσπίστηκαν το 1978 με τη χειρόγραφη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση και μια περήφανη ιστορία, που ενισχύεται από δεκαετίες πάθους, σκέψης και αφοσίωσης. Τα Βραβεία –που το καθένα τους συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 200.000 δολαρίων– απονέμονται στους προαναφερθέντες τομείς, στους οποίους κατάκτησε τη διεθνή αναγνώριση ο ίδιος ο Αριστοτέλης στη διάρκεια της ζωής του.Μετά από αξιολόγηση κριτικής επιτροπής όπου συμμετέχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο –στους οποίους περιλαμβάνονται και δύο κάτοχοι Βραβείου Νόμπελ–, τα Βραβεία απονέμονται από κοινού κάθε τρία χρόνια από το Ίδρυμα Ωνάση, την Bayes Business School του City, University of London και το Κέντρο «Κώστας Γραμμένος» για τη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά της ίδιας σχολής. Αποσκοπούν στη διεύρυνση της κατανόησης και της έρευνας στα συγκεκριμένα πεδία, αποβλέποντας συγχρόνως στην αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προκλήσεων που εξακολουθούμε να βιώνουμε ως κοινωνία.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΩΝΑΣΗ 2023

Βραβείο Ωνάση 2023, στα Χρηματοοικονομικά

Darrell Duffie, Διακεκριμένος Καθηγητής στην έδρα Adams Διοίκησης Επιχειρήσεων και Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στη Μεταπτυχιακή Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Stanford (ΗΠΑ)

Βραβείο Ωνάση 2023, στο Διεθνές Εμπόριο

Marc Melitz, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στην έδρα David A. Wells του Πανεπιστημίου Harvard (ΗΠΑ)

Βραβείο Ωνάση 2023, στη Ναυτιλία

Siri Pettersen Strandenes, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών στη Νορβηγική Σχολή Οικονομικών Επιστημών

O Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Αντώνης Παπαδημητρίου, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους νικητές των φετινών Βραβείων Ωνάση. Τα Βραβεία αυτά αποτελούν μια τιμητική αναγνώριση για τους οραματιστές που συνεχίζουν να διαμορφώνουν και να μεταμορφώνουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο μέσα από τη σκληρή δουλειά τους και την επιδίωξη της αριστείας. Οι βραβευθέντες της φετινής χρονιάς ενσαρκώνουν πραγματικά αυτή τη φιλοσοφία. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε και πάλι με την Bayes Business School προκειμένου να αναγνωρίσουμε τους βραβευθέντες μας και να τιμήσουμε την πρωτοποριακή ακαδημαϊκή συμβολή τους στους τομείς των Χρηματοοικονομικών, του Διεθνούς Εμπορίου και της Ναυτιλίας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι απαραίτητο να εστιάσουμε στη σημασία της εκπαίδευσης και της ακαδημαϊκής κοινότητας για να αντιμετωπίσουμε τις πιο οξείες προκλήσεις παγκοσμίως».

Τα Βραβεία Ωνάση 2023 θα απονεμηθούν σε όλους τους βραβευθέντες στο Guildhall του Λονδίνου την Τρίτη 7 Νοεμβρίου. Στην εκδήλωση θα παραστούν 350 προσκεκλημένοι από 20 χώρες.

 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​