sedoni left all cities
sedoni right all cities

Αυτά είναι τα καινούργια ΚΤΕΛ στην Πάτρα απο το 2024

Κύριο Αυτά είναι τα καινούργια ΚΤΕΛ στην Πάτρα απο το 2024

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους αναμένεται να είναι έτοιμος ο νέος τερματικός σταθμός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, στο κτιριακό συγκρότημα των πρώην Μύλων του Αγίου Γεωργίου.  Οι εργασίες έχουν προχωρήσει και το έργο που έχει ξεκινήσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

 

Παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το έργο, με βασικότερη αυτή της πανδημίας όπου τα δρομολόγια  μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό και υπήρξε πτώση της επιβατικής κίνησης που ξεπέρασε τότε το 90%, εν τούτοις η εταιρεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ καταφέρνει να ολοκληρώσει ένα σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται με δικούς της πόρους.

«Ο νέος σταθμός είναι ένα έργο που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, αλλά και για την ίδια την πόλη, αναδεικνύοντας μέσα από αυτό την όλη περιοχή» τονίζει από την πλευρά του μιλώντας στον «Ν» ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Ανδρέας Μανωλόπουλος.

«Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά στη  βελτίωση των υπηρεσιών μας προς το επιβατικό κοινό , κάτι που αποτελεί τον βασικό στόχο και γνώμονα που έχουμε». Στον νέο σταθμό θα πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια με προορισμό εκτός Αχαΐας, προς την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας.

Με το νέο σταθμό αναμένεται να αυξηθούν οι συνδέσεις σε διάφορες πόλεις της επικράτειας (κάτι που βέβαια θα εξαρτηθεί και από την ζήτηση), με πιο πυκνά δρομολόγια.
Πάντως, ο παλιός σταθμός θα διατηρηθεί αφού εκεί θα βρίσκονται τα διοικητικά γραφεία της εταιρείας, αποθηκευτικοί χώροι, ενώ στον παλιό σταθμό θα παραμείνουν  οι συνδέσεις και τα δρομολόγια  του Υπεραστικού ΚΤΕΛ με τις περιοχές εντός της Αχαΐας  και του όμορου νομού της Ηλείας.

Μίνι εμπορικό κέντρο

Στο νέο σταθμό θα δημιουργηθεί επίσης ένα μίνι εμπορικό κέντρο με καταστήματα λιανικής πώλησης, αλλά και μαγαζιά εστίασης.   Αξίζει να αναφέρουμε ότι σχεδιασμός του τερματικού σταθμού έχει γίνει με σεβασμό στον παραδοσιακό βιομηχανικό χαρακτήρα του συγκροτήματος των πρώην Μύλων του Αγίου Γεωργίου, έτσι ώστε να μην αλλοιωθούν τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία του κτιρίου.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο «στα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού, όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα απευθύνουμε πρόσκληση για να παρευρεθούν στην εκδήλωση τόσο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στην Αχαιή υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου και πιστεύουμε ότι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους».

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​