sedoni left all cities
sedoni right all cities

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ συμμετέχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας της HELLASTRON

Κύριο Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ συμμετέχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας της HELLASTRON

Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας με παγκόσμια εμβέλεια από τους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους της HELLASTRON

Το Δίκτυο Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων των μελών της HELLASTRON, ένα συνεχώς επεκτεινόμενο δίκτυο μήκους, σήμερα, 2.159 χιλιομέτρων, προσφέρει ασφαλή οδική πρόσβαση σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη.

Απασχολεί 6.000 εργαζόμενους που καθημερινά, μέρα-νύχτα, φροντίζουν για την λειτουργία και συντήρηση των υποδομών, έχοντας ως βασική προτεραιότητα την οδική ασφάλεια την οποία και διατηρούν σε υψηλότατο επίπεδο, διεθνώς.

Από το 2014 που ιδρύθηκε, η HELLASTRON ανέπτυξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές και διεθνείς ενώσεις. Για πρώτη φορά – υπό ελληνική προεδρία – η Διεθνής Ένωση Αυτοκινητοδρόμων (IBTTA) καθιερώνει από το 2024 τον θεσμό επαναλαμβανόμενης παγκόσμιας εκστρατείας οδικής ασφάλειας, που οι Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι πρόκειται να υλοποιήσουν στην Ελλάδα. Σε αυτήν συμμετέχουν, πέραν της IBTTA, όλοι οι διεθνείς φορείς του χώρου (Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοδρόμων – ASECAP, Διεθνής Οδική Ομοσπονδία IRF, PIARC, ο θεσμός EDWARD – Every Day Without A Road Death της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.λπ.)

Η εκστρατεία οδικής ασφάλειας, από τον Ιούνιο του 2024, προβάλλει τη σημασία της οδικής ασφάλειας και επιδιώκει την πολυεπίπεδη ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων (οδηγοί και επιβάτες, εργαζόμενοι πεδίου στον δρόμο, συνεργαζόμενοι φορείς κ.λπ.). Στη χώρα μας υλοποιείται στο διαδίκτυο, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ραδιόφωνο. Περιλαμβάνει α) την Πανευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Εργαζομένων Πεδίου στους αυτοκινητόδρομους, στις 20 Ιουνίου, εστιάζοντας στην ανάγκη προστασίας τους, με το μήνυμα #Δουλεύουμε για να’στε Ασφαλείς #Φροντίστε για να είμαστε και Εμείς και β) την παγκόσμια εκστρατεία οδικής ασφάλειας, προβάλλοντας τις βέλτιστες πρακτικές οδηγικής συμπεριφοράς με το μήνυμα: «Μαζί, κάνουμε τον δρόμο ασφαλή».

Απλές κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε, όπως ο έλεγχος του οχήματος πριν ξεκινήσουμε, η χρήση ζώνης, κράνους, παιδικού καθίσματος, η καλή κατάσταση και η συγκέντρωση του οδηγού κατά την οδήγηση, η τήρηση των ορίων ταχύτητας και των αποστάσεων, η συμμόρφωση σε οδηγίες ανάλογα με τη συγκυρία και τα καιρικά φαινόμενα, κάνουν τις μετακινήσεις μας πιο ασφαλείς.

Οι Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι της HELLASTRON, με συνεχείς επενδύσεις, προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς (τροχαία, πυροσβεστική, ΕΚΑΒ) μπορούν να παρεμβαίνουν σε ταχύτατο χρόνο. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι των αυτοκινητοδρόμων, πολλές φορές «αόρατοι» στη δουλειά και τη συνδρομή τους παράγουν πολύπλευρο έργο με ορατό αποτέλεσμα: τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και ένα πολύ υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, εφάμιλλο αν όχι καλύτερο από αυτές που παρέχονται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σχετικά Άρθρα

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​