Η Σύνοδος των Πρυτάνεων φέρνει στην Πάτρα 300 Ακαδημαϊκούς, απόντες οι φορείς από την υποδοχή
- Γράφτηκε από τον SpoudaZO Team
- Κατηγορία Επικαιρότητα
Η 106η Σύνοδος Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων διεξάγεται από 16 έως 19 Ιουλίου στην Πάτρα υπό την Προεδρία του Πανεπιστημίου Πατρών και προεδρεύοντα τον καθηγητή Χρήστο Μπούρα
Την ερχόμενη Τρίτη καταφθάνουν στην Πάτρα και θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου οι πρυτανικές αρχές όλων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας. Την Παρασκευή δε, θα βρίσκεται στην πόλη μας σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με επικεφαλής τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.
Υπολογίζεται ότι οι ακαδημαϊκοί επισκέπτες θα φτάσουν τους 300. Η πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας έχει προετοιμαστεί πλήρως για την υποδοχή τους και τη φιλοξενία τους, καθώς για πρώτη φορά ο ακαδημαϊκός κόσμος θα φιλοξενηθεί σε ακαδημαϊκό χώρο και όχι σε ξενοδοχειακή μονάδα. Η 106η Σύνοδος Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου μας, υπό την Προεδρία του Πανεπιστημίου Πατρών και προεδρεύοντα τον καθηγητή Χρήστο Μπούρα. Παράλληλα, στον χώρο της πανεπιστημιούπολης έχουν προγραμματιστεί διάφορες δράσεις.
Στο ερώτημά μας πώς η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί αυτό το γεγονός και να το αξιοποιήσει προς όφελός της, ο κ. Μπούρας μάς απάντησε: «Δυστυχώς με ελάχιστες εξαιρέσεις οι φορείς της πόλεις δεν πλαισιώνουν αυτό το γεγονός παρότι το Πανεπιστήμιό μας είναι μηχανή ανάπτυξης της περιοχής. Εμείς έχουμε την πόρτα μας ανοιχτή για όλους, αλλά λίγοι είναι αυτοί που ανταποκρίνονται».
Ανάμεσα στις ελάχιστες εξαιρέσεις είναι η Αχάια Κλάους που θα υποδεχτεί τους υψηλούς επισκέπτες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα διαθέσει ενημερωτικά φυλλάδια που θα αφορούν τα αξιοθέατα και πληροφορίες για την περιφέρειά μας, η Παναιγιάλειος Ενωση Συνεταιρισμών που θα διαθέσει σταφίδες για να προστεθούν στις τσάντες που θα δοθούν στους συνέδρους.
«Σκεφτείτε τι διαφήμιση θα ήταν για τα τοπικά προϊόντα της περιφέρειάς μας εάν αυτά περιλαμβάνονταν στις τσάντες που θα δώσουμε στους συνέδρους. Οπως επίσης και αν οι φορείς της πόλης προετοίμαζαν μία-δύο εκδηλώσεις υποδοχής των πρυτανικών αρχών που θα γίνονταν αφορμή γνωριμίας τους με την περιοχή μας. Ανεξάρτητα από τους φορείς, εμείς ως Πανεπιστήμιο έχουμε προετοιμάσει το καλύτερο δυνατό για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους και πιστεύω ότι το Πανεπιστήμιό μας θα βγει κερδισμένο από αυτή την υπόθεση» προσθέτει ο κ. Μπούρας.
Σε κάθε περίπτωση, το τετραήμερο της Συνόδου αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, καθώς η ατζέντα περιλαμβάνει πολύ σημαντικά θέματα και θα ληφθούν αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου. Μην ξεχνάμε ότι, πλέον, το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο καλείται να αναμετρηθεί και με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που αποτελούν πραγματικότητα και για τη χώρα μας από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
- Πηγή: pelop.gr

SpoudaZO Team
Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους
Σχετικά Άρθρα
-
Απαντήσεις στο δίλημμα εναλλακτικό ή πραγματικό κρέας
-
Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός απο 1ης Απριλίου στα 880 ευρώ
-
Ο… “Spider-Man“ συνελήφθη για κλοπή καρτών Pokémon αξίας $10.000!
-
Τεντόγλου: Πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο
-
Σκωτία – Ελλάδα 0-3: Τα τρομερά μωρά της Εθνικής ισοπέδωσαν τους Σκωτσέζους και τρέλαναν την Ευρώπη
Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team
- Το βραδάκι κλικ στο Ertflix για την ταινία που θα σου γλυκάνει όσο καμία άλλη την καρδιά
- Απαντήσεις στο δίλημμα εναλλακτικό ή πραγματικό κρέας
- 5 πράγματα που δεν μας άρεσαν με το Adolescence ή έστω που σηκώνουν συζήτηση
- ΟΠΑ: Το κορυφαίο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Δημόσια Πολιτική & Διοίκηση στην Ελλάδα με Διεθνή Αναγνώριση
- Καθρέφτης, γάτα και… απορία: Τι βλέπει πραγματικά;
Το SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.