sedoni left all cities
sedoni right all cities

Χάκερ αποκαλύπτει: Αυτός είναι ο κωδικός πρόσβασης που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποτέ

Κύριο Χάκερ αποκαλύπτει: Αυτός είναι ο κωδικός πρόσβασης που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποτέ

Πολλές φορές εμείς οι ίδιο κάνουμε... εύκολη τη ζωή των χάκερ!

Οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν… μια πολύπλοκη υπόθεση για τον κάθε έναν από μας. Οι περισσότεροι κάνουμε το τεράστιο λάθος να βάλουμε κάτι που έχει να κάνει με την ημερομηνία γέννησής μας, ή την ημερομηνία γέννησης των παιδιών μας, όσοι έχουμε.

Έτσι, αν κάποιος θέλει να παραβιάσει τους κωδικούς μας, είναι πολύ εύκολο να βρει από που θα ξεκινήσει και… να μας χακάρει.

Πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα να προσπαθούν να βάλουν ότι πιο βατό, προκειμένου να είναι σε θέση να το θυμούνται εύκολα και να μην μπερδεύονται και από την άλλη, κάτι τέτοιοι κωδικοί είναι και η ευκολία των… απατεώνων.

Αυτός είναι ο κωδικός πρόσβασης που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποτέ!

Ένας χάκερ, ο οποίος εργάζεται… προκειμένου να αποτρέψει τέτοιου είδους ληστείες και παραβιάσεις, έδωσε τις δικές του πληροφορίες στον κόσμο λέγοντάς τους τι δεν θα έπρεπε να κάνουν, για να μην πέσουν ποτέ θύματα του διαδικτύου.

Κωδικοί πρόσβασης, όπως 1234, ή ονόματα αγαπημένων μας ανθρώπων από το οικογενειακό μας περιβάλλον, είτε ακόμη ο τόπος κατοικίας μας ή η ομάδα, είναι οι πρώτοι και οι ευκολότεροι που μπορούν οι χάκερς να σπάσουν άμεσα.

Η εισχώρηση των διαδικτυακών «ληστών» σε προσωπικά στοιχεία, είτε στο Facebook είτε στο Instagram, ή ακόμη και στις τραπεζικές μας καταθέσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Κάθε χρόνο παρατηρείται όλο και περισσότερή διαδικτυακή παράβαση, με τα χρήματα που μπορεί να έχουν καρπωθεί οι χάκερς να ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα σε βάθος χρόνου μάλιστα κι τα επόμενα δύο χρόνια οι σχετικές έρευνες δείχνουν ότι αναμένεται να αυξηθεί κατά 15%.

Μάλιστα, δημοσιεύθηκε και μια σχετική λίστα στην οποία υπάρχουν οι κωδικοί που δεν θα έπρεπε ποτέ να χρησιμοποιηθούν από τον εκάστοτε χρήστη.

Ας δούμε αναλυτικά:

  • 123456
  • admin
  • 12345678
  • 1234
  • 12345
  • password
  • 123
  • Aa123456
  • 1234567890
  • 1234567
  • 123123
  • 111111
  • Password
  • 12345678910
  • 000000
  • admin123
  • 1111
  • P@ssw0rd>
  • root
  • 654321
  • qwerty
  • Pass@123>
  • 112233
  • 102030
  • ubnt
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​