sedoni left all cities
sedoni right all cities

NBA All-Star Game: Διαστημικός ο Αντετοκούνμπο, νικητής ο ΛεΜπρόν

Κύριο NBA All-Star Game: Διαστημικός ο Αντετοκούνμπο, νικητής ο ΛεΜπρόν

Εκπληκτικός ο Αντετοκούνμπο, καλύτερη όμως η Team LeBron που ανέτρεψε διαφορά 20 πόντων και επικράτησε της Team Giannis με το χορταστικό 178-164. Ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του θεσμού. 

Το... σκηνικό ήταν ιδανικό. Σάρλοτ, Βόρεια Καρολίνα, στο σπίτι του Μάικλ Τζόρνταν. Στο τρίτο του All-Star Game, στο πρώτο του ως captain, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και άμυνα έπαιξε και κατά ριπάς σκόραρε και ηγετικά συμπεριφέρθηκε, στο τέλος όμως δεν κατάφερε να πάρει την νίκη και το πρώτο από τα τρία βραβεία MVP που θα διεκδικήσει στη διάρκεια της σεζόν. Η Team LeBron ανέτρεψε διαφορά 20 πόντων, πάτησε το γκάζι στο δεύτερο μέρος και επικράτησε με το χορταστικό 178-164 σε ένα ματς στο οποίο έγινε ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του θεσμού (62). MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Κέβιν Ντουράντ.

ΣΑΡΛΟΤ: Χάρης Σταύρου

Το 2019 NBA All-Star Weekend διεξήχθη σε μια ήσυχη, αλλά πολύ μπασκετική πόλη των ΗΠΑ την οποία επισκέφθηκαν 150.000 τουρίστες με έναν αποκλειστικό στόχο. Να γιορτάσουν αυτό το υπέροχο άθλημα, να χειροκροτήσουν τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του κόσμου, να δουν τον Στέφεν Κάρι στην γενέτειρά του και τον Greek Freak να κάνει πράγματα και θαύματα για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

Ανίκητος στον αέρα, ο Αντετοκούνμπο έπεισε τους συμπαίκτες του να παίξουν άμυνα, όμως το υπερβολικό ταλέντο της Team LeBron έκανε τη διαφορά στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο, όσο κι αν προσπαθούσε ο Γιάννης, όσο κι αν ο Κάρι ήθελε με μακρινά σουτ να ξαναδώσει ζωή στην παρέα του. Στο τέλος της βραδιάς ο ασυναγώνιστος Μάικλ Τζόρνταν είχε δώσει την ασίστ στον Τζέρι Ράιενσντορφ για το 2020 NBA All-Star Weekend που θα γίνει του χρόνου τέτοια εποχή στο κρύο Σικάγο.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Αντετοκούνμπο έβαλε τους έξι πρώτους πόντους της ομάδας του, δέκα στα πρώτα τέσσερα λεπτά, 16 στα πρώτα επτά, η Team Giannis έχτισε μια μεγάλη διαφορά (36-22 στο 7') και έκλεισε την περίοδο στο 53-37 με τον Μίντλετον και τον Νοβίτσκι να κάνουν τη διαφορά με τα μακρινά τους σουτ. O Greek Freak μαζί με τους Τζορτζ - Κάρι κράτησαν ένα προβάδισμα ασφαλείας που άγγιξε και τους είκοσι πόντους, το οποίο έπεσε στους 13 στο ημίχρονο (95-82) με τον Γιάννη να έχει 20 και τον Μίντλετον 17 πόντους.

Ο ηγέτης των Μπακς ήταν ασταμάτητος στην έναρξη της τρίτης περιόδου, έβαλε εννέα πόντους σε τέσσερα λεπτά και σκόραρε και τρίποντο από την αριστερή γωνία, είδε τον Μάικ Μπούντενχολζερ να τον κρατά στο παρκέ για αρκετή ώρα, έβαλε τις βολές για το 120-106 στα μέσα του δωδεκαλέπτου, όμως κάπου εκεί η Team LeBron έκανε την αντεπίθεσή της, μείωσε στο καλάθι (120-118) με τον Λίλαρντ να κάνει σπουδαία δουλειά και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση πριν ο Dame ισοφαρίσει στο 124-124.

Το 131-132 της τρίτης άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς, οι δύο μονομάχοι αντάλλαξαν τρίποντα με απίθανο ρυθμό στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης (153-155), όμως ένα ξέσπασμα της ομάδας του ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν αρκετό για να της δώσει αέρα δέκα πόντων και να την οδηγήσει σε μια σχετικά άνετη επικράτηση. Ο Κάρι προσπαθούσε με μακρινά σουτ να δώσει το φιλί της ζωής στους συμπαίκτες του, ο Γιάννης μάζευε ό,τι μπορούσε, στο τέλος της βραδιάς όμως νίκησε ο καλύτερος κι αυτός ήταν ο "Βασιλιάς" με την παρέα του.

TEAM LEBRON: Ντουράντ 31 (6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Λέοναρντ 19 (5), Τζέιμς 19 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Χάρντεν 12 (4), Ίρβινγκ 13 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντέιβις 5 (1), Όλντριτζ 2, Τάουνς 11, Λίλαρντ 18 (6), Σίμονς 10 (6 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γουέιντ 7 (1), Τόμπσον 20 (6), Μπιλ 11 (3)

TEAM GIANNIS: Αντετοκούνμπο 38 (17/23 σουτ, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Τζορτζ 20 (6), Εμπίντ 10 (12 ριμπάουντ), Κάρι 17 (4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γουόκερ 4 (8 ασίστ), Γκρίφιν 10 (2), Νοβίτζκι 9 (3), Μίντλετον 20 (6), Γιόκιτς 6, Βούτσεβιτς 4, Ράσελ 6 (2), Λόουρι 4 (1), Γουέστμπρουκ 17 (1)

AP Photo/Chuck Burton

Πολυμέσα

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​