sedoni left all cities
sedoni right all cities

Ακριβότερη από το μέσο όρο της Ευρώπης η Ελλάδα στις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας

Κύριο Ακριβότερη από το μέσο όρο της Ευρώπης η Ελλάδα στις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας

Για μια ακόμη χρονιά, μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εμφανίζει την Ελλάδα να είναι σημαντικά ακριβότερη έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου αναφορικά με τις χρεώσεις των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε χθες και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Empirica, η Ελλάδα εμφανίζεται να είναι ακριβότερη σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο από 4% (στα προγράμματα για 500 MB) έως και 86% (στα προγράμματα για 10 GB). Στην κατηγορία των 5 GB, η χώρα μας, ωστόσο, εμφανίζεται να είναι ακριβότερη κατά 64% σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο, στα 20 GB κατά 60%, στην κατηγορία του 1 GB κατά 29% και στην κατηγορία των 2 GB κατά 6%.

Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί πως στη διαμόρφωση των τιμών που αφορούν τις χρεώσεις στην Ελλάδα περιλαμβάνεται η φορολογία, η οποία είναι η υψηλότερη από το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών χωρών, κάτι που επηρεάζει την κατάταξή της χώρας. Συγκεκριμένα, οι χρεώσεις αφορούν στο τέλος κινητής τηλεφωνίας που κυμαίνεται από 12% έως 20% ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, καθώς και το ΦΠΑ 24%, από τους υψηλότερους συντελεστές στην Ευρώπη.

Επιπλέον, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας που επανειλημμένως έχουν ερωτηθεί για τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών έχουν πολλάκις επισημάνει ότι οι χρεώσεις που λαμβάνονται υπόψη αποτελούν τις "τιμές βάσης" και δεν υπολογίζονται οι σημαντικές εκπτώσεις που προσφέρονται στους συνδρομητές στην Ελλάδα, συχνά μέσω συνδυασμένων πακέτων.

 

Με βάση, πάντως, τα αποτελέσματα της έρευνας της Ε.Ε., η Ελλάδα κατατάσσεται τέταρτη ακριβότερη χώρα στις χρεώσεις κινητής στην Ε.Ε., με φτηνότερες χώρες την Ιταλία, την Πολωνία, την Αυστρία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία. Ως σχετικά φθηνές χώρες αναφέρονται οι Ρουμανία, Σουηδία, Δανία, Βουλγαρία, Γερμανία, Σλοβενία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, και Ισπανία, ενώ ως ακριβές οι Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Ιρλανδία, Κροατία, Σλοβακία και Μάλτα.

Σύμφωνα , πάντως  με την νέα μελέτη της Ε.Ε, οι τιμές κινητής ευρυζωνικότητας κατά το 2018 μειώθηκαν στις χώρες της ΕΕ, έναντι των αντίστοιχων του 2017.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​