sedoni left all cities
sedoni right all cities

Καταργούνται οριστικά οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Δείτε από πότε και γιατί

Κύριο Καταργούνται οριστικά οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Δείτε από πότε και γιατί

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην χώρα μας, μετά από έξι χρόνια θεσμοθέτησής τους, καθώς φαίνεται πως τις σνομπάρουμε καιρό τώρα.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο economistas.gr, αυτές που θα ξεκινήσουν την 1η Μαϊου και θα διαρκέσουν για 10 ημέρες, θα είναι και οι τελευταίες ενδιάμεσες εκπτώσεις στην ελληνική αγορά. Έχει ήδη συμφωνηθεί και αποφασιστεί μεταξύ των Εμπορικών Συλλόγων και της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Εμπορίου, καθώς η εικόνα είναι απογοητευτική και ο τζίρος των καταστημάτων δεν αυξάνεται.

Έτσι από την ερχόμενο Νοέμβριο δεν θα υπάρχει ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο, οι οποίες θα περιοριστούν στις δύο βασικές που γίνονται κάθε χρόνο στην χώρα μας, το χειμώνα από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και το καλοκαίρι από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ), η εμπορική κίνηση στις ενδιάμεσες εκπτώσεις χαρακτηρίζεται με το γνωστό πλέον «κάθε πέρυσι και καλύτερα«. Αυτό μάλιστα μεταφράζεται σε 42 από 67 περιοχές της χώρας μας.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, το γεγονός πως το καταναλωτικό κοινό δεν έχει τη δυνατότητα πάντα να σπαταλά χρήματα για αγορές, είναι μια αλήθεια και μια πραγματικότητα, ωστόσο πολλές φορές οι εκπτώσεις στην Ελλάδα είναι για γέλια.

Όταν τα καταστήματα προσπαθούν να σου πουλήσουν ένα προϊόν με υποτιθέμενη έκπτωση, τότε όχι κύριοι, δεν θα πάρουμε. Για να μην σχολιάσουμε το ότι τα μεγάλα brands βγάζουν μπροστά ό,τι ρούχα τους έχουν απομείνει στις αποθήκες και προσθέτουν την έκπτωση σε αυτά.

Δεν ισχύει για όλους, αλλά οι εκπτώσεις στην Ελλάδα έχουν χάσει το κύριο νόημά τους. Ίσως γι’αυτό ο καταναλώτης να βγαίνει βόλτα στα καταστήματα και να μην βάζει εν τέλει το χέρι στην τσέπη. Παρ΄όλα αυτά, σίγουρα αυτή η εξέλιξη δεν είναι ευχάριστη, καθώς πολλοί περιμέναμε τις εκπτώσεις για να αγοράσουμε το ρουχαλάκι που είχαμε σταμπάρει. 

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​