sedoni left all cities
sedoni right all cities

Από του χρόνου θα μετράνε οι βαθμοί των 3 τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ!

Κύριο Από του χρόνου θα μετράνε οι βαθμοί των 3 τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ!

Η υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε τις αλλαγές που θα έρθουν με το καλό (;) από το επόμενο σχολικό έτος και απ’ ό,τι φαίνεται οι μαθητές που θα μπουν στην Α’ Λυκείου του χρόνου, δηλαδή το έτος 2020-2021, θα έχουν καινούρια δεδομένα να αντιμετωπίσουν. Σύμφωνα με τα όσα είπε η Κεραμέως, η Τράπεζα Θεμάτων και ο συνυπολογισμός των τριών τάξεων θα είναι δεδομέναόχι ότι δεν τα γνωρίζαμε ήδη βέβαια.

Όσον αφορά την Τράπεζα Θεμάτων, θα επανεισαχθεί σε μια βελτιωμένη έκδοση από εκείνη του 2015, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ορισμένες αδυναμίες που είχαν παρουσιαστεί. Αυτό που μελετάται είναι να προστεθούν δικλίδες ασφαλείας που δεν θα αφήνουν περιθώρια για διαστρέβλωση της διαδικασίας και με βάση την εμπειρία του παρελθόντος θα αποφευχθούν οι όποιες αστοχίες.

Αυτό που θα τεθεί σε λειτουργία από του χρόνου, είναι ο συνυπολογισμός των βαθμών και των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Νίκη Κεραμέως:

Ο βαθμός και των τριών τάξεων του Λυκείου με διαβάθμιση του ποσοστού από την Α’ στη Γ΄τάξη θα ξεκινήσει να συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου την επόμενη σχολική χρονιά.

Στο μεταξύ, ανάμεσα σε όσα είπε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, τόνισε πως σε ό,τι αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών τα Προγράμματα Σπουδών και τα βιβλία θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και το θέμα έκλεισε κάπως έτσι.

Για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανέφερε επίσης πως έρχεται η δημιουργία Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλη τη χώρα, με ταυτόχρονες διαδικασίες επιλογής του εκπαιδευτικού προσωπικού. Επί της ουσίας, τα πρότυπα σχολεία θα αποτελούν σχολεία μαθητών με υψηλές επιδόσεις, ενώ στα πειραματικά η επιλογή θα γίνεται με κλήρωση.

Επιπλέον θα εισαχθεί ο θεσμός των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων όπου καίρια συμμετοχή θα έχουν οι κοινωνικοί εταίροι.Από την άλλη, όσον αφορά τις αξιολογήσεις των Πανεπιστημίων, δήλωσε πως θα ξεκινήσει το έργο της μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης αρχής γενομένης από τη σχολική μονάδα και η δρομολόγηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Η υπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι είναι υπό επεξεργασία σειρά πρωτοβουλιών πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων σχολικού εκφοβισμού και βίας.

Τέλος, να αναφέρουμε πως στα Νηπιαγωγεία όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, θα εισαχθούν η Πληροφορική και τα Αγγλικά, ενώ θα εφαρμοσθεί πιλοτικά σε ένα δείγμα σχολείων της χώρας η εισαγωγή θεματικών για τον εθελοντισμό και την επιχειρηματικότητα, την σεξουαλική αγωγή, την καταπολέμηση των εξαρτήσεων και τον σεβασμό του άλλου.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​