Κορυφαία λοιμωξιολόγος: "Είμαστε κοντά σε παραπάνω από μία θεραπείες"
- Γράφτηκε από τον SpoudaZO Team
- Κατηγορία Επικαιρότητα
Για τις νέες θεραπείες και τη μάχη με τον χρόνο που δίνουν επιστήμονες απ όλο τον κόσμο εναντίον του κορονοϊού, μίλησε η κορυφαία ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambridge, κ. Ευφροσύνη Γκρανιά - Κλώτσα.
Όπως τόνισε η κ. Γκρανιά, η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή γιατί έχει λαμπρούς επιστήμονες. Επεσήμανε δε, μιλώντας στο Star, ότι η χώρα μας δε θα βρισκόταν σε αυτή την καλή θέση στον παγκόσμιο χάρτη κρουσμάτων κορονοϊού, αν δεν ηγείτο της προσπάθειας αυτής ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, με τον οποίο σπούδαζαν μαζί στην Αμερική.
"Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο"
«Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο» δήλωσε η κορυφαία ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambridge και πρόσθεσε ότι: «ήδη υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία από κάποια φάρμακα που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, τα οποία τα μελετάμε ήδη και σε συνδυασμό μεταξύ τους για τον κορονοϊό».
Μελέτες γίνονται και για θεραπείες που συνδυάζονται μεταξύ τους, όπως είπε η κ. Γκρανιά, η οποία παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξη ότι τους επόμενους μήνες, ίσως και συντομότερα, να έχουμε απαντήσεις για την αποτελεσματικότητά τους. «Σύντομα θα ξεκινήσουν θεραπείες που σώζουν ζωές» ανέφερε.
Η κ. Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα τόνισε ότι δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα αν το εύκρατο κλίμα βοηθά στον περιορισμό του κορωνοϊού. «Ακόμα κι αν υπάρχει μείωση το καλοκαίρι, επειδή ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία, όταν και αν επιστρέψει ο ιός το φθινόπωρο θα νοσήσουν αυτοί που δεν είχαν νοσήσει» σημείωσε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει κάποια διαφορά το καλοκαίρι.
"Πιθανότατα ο ιός να γίνει ενδημικός"
Η ίδια εκτιμά ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας αλλά θα είναι ενδημικός και δε θα έχει αυτή την επιθετική μορφή. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα όπως είπε, είναι το αν οι άνθρωποι που νόσησαν, έχουν μόνιμη ανοσία – το οποίο φαίνεται να είναι πιο πιθανό σενάριο- ή το αν επαναμολύνονται, όπως είχε γίνει με άλλους κορονοϊούς.
Πολυμέσα

SpoudaZO Team
Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους
Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team
- 2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Έτσι Διορίζεσαι με οποιοδήποτε πτυχίο
- Διάκριση μαθητών από την Πάτρα και το Αίγιο στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ρομποτικής, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας
- Το IQ των AI έχει εκτοξευθεί μέσα σε έναν χρόνο! – Νέο ρεκόρ από την OpenAI
- Οθόνες παντού: Και στη σχολική αίθουσα, και στο μυαλό των παιδιών
- Σε θρίλερ εξελίσσεται η ισοτίμηση πτυχίων ΤΕΙ: Τι δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας – Τι προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο
Το SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.